Formica ama rengi çok turuncu çıkmış biraz kafamı karıştırdı açıkçasıKraliçe mi emin değilim ilk defa görüyorum bu türü yardımcı olursanız sevinirim aşırı agresif. Şimdiden teşekkürler.
Teşekkürler evet ışıktan dolayı öyle çıkmış.Formica ama rengi çok turuncu çıkmış biraz kafamı karıştırdı açıkçası
Türü tespit edilebilir mi ve bakımı zor mu?Formica cinsi kraliçe.
Daha detaylı fotoğaflar atarsanız belki tespit edilebilirTürü tespit edilebilir mi ve bakımı zor mu?
Her kaynak farklı bir şey söylüyor. Videolar da izledim kolay diyen var zor diyen de var.
Rufibarbis gruptan bir formica.Türü tespit edilebilir mi ve bakımı zor mu?
Her kaynak farklı bir şey söylüyor. Videolar da izledim kolay diyen var zor diyen de var.
Acil cevap verebilir misin Multi denemesi olur mu ? Yanlış görmediysem birlikteydiler 3 tane buldum aynı yerde.Rufibarbis gruptan bir formica.
Formica rufibarbis groupta türkiye için 4 tür bulunmakta;
>Formica anatolica
>Formica clara
>Formica cunicularia
>Formica rufibarbis
/
Bakım konusu ise fazla meraklı iseniz stres durumundan dolayı sizi zorlayabilir. Koloni içerisinde formik asit kullanımı olduğu için iyi bir havalandırmaya da ihtiyaç duyar. Orta seviye bir bakım kategorisinde görüyorum ben.
Formica değildir o muhtemelen o zaman.Bir adet daha buldum ama 5mm civarı bu kadar küçük olabiliyor mu bu tür?
Hocam görünüşleri aynı sadece daha küçük eve geçince fotoğraf atarım.Formica değildir o muhtemelen o zaman.
Birde thoraxı makro çekersen belki tür tahmini yapılabilir diğer formicalara ama sadece bazı türlerde oluyor yani thoraxı çek %100 bu tür diyemem
Lasius muhtemelen.Hocam görünüşleri aynı sadece daha küçük eve geçince fotoğraf atarım.
Belki de atıyorum fotoğrafı.Lasius muhtemelen.
Teşekkür ediyorum.Evet tahmin ettiğim gibi Lasius cinsi diğerinin.
3 adet lasiusu aynı tüpe koydum iyi gidiyor gibi.Evet tahmin ettiğim gibi Lasius cinsi diğerinin.