Biraz daha güzel fotoğraflar atarmısınız böyle bakınca tapinoma,lasius veya pronolepis nitens kraliçesi gibi duruyor. Ama kesin söyleyemiyorum yeni fotoğraf gelirse bakarım birdaha
Lasius ve tapinoma' nın görsellerine baktığımda birbirlerine çok benziyorlar bu iki cinsi nasıl ayır ettinizLasius cinsi.
Discord sunucusunda @hasany anltmıştı. Ağız yapısı tapinoma değil. Abdomende lasius abdomeni. Acidipore var mı diye bakarmısınız?Lasius ve tapinoma' nın görsellerine baktığımda birbirlerine çok benziyorlar bu iki cinsi nasıl ayır ettiniz
Lasius kraliçesiTapinoma olabilir ama kaç mm.
@Barkın anlatmış zaten birde tapinoma daha zayıf lasius daha tombul olurLasius ve tapinoma' nın görsellerine baktığımda birbirlerine çok benziyorlar bu iki cinsi nasıl ayır ettiniz
Hocam karınca çiftliğimin discordu mu?Discord sunucusunda @hasany anltmıştı. Ağız yapısı tapinoma değil. Abdomende lasius abdomeni. Acidipore var mı diye bakarmısınız?
Discord sunucusunda @hasany anltmıştı. Ağız yapısı tapinoma değil. Abdomende lasius abdomeni. Acidipore var mı diye bakarmısınız?
TeşekkürlerParlak tüyler de lasius olduğunun bir göstergesi, acidiporeyi de gördüm sayılır. Tepit doğru Lasius.
TeşekkürlerAbdomen sonundaki iğnemsi yapı asit poru yani "Acidipore".
Ayrıca @hasany nin diğer söylediklerini de aktaralım:
Lasiusların kafası daha geniştir, tapinomalarınki ince uzundur. Benim tabirimle tapinoma dar açılı bir üçgen, lasius eşkenar bir üçgen.
Lasiusların abdomeni daha tombul olur. Tapinomalarınki ince uzundur.
Tapinomaların kendisi de ince uzundur.
Ayrıca asit porları bulunmadığından tapinoma abdomeninin sonu düzdür. Herhangi bir iğnemsi yapı bulunmaz.