Resimlerde bir tık fazla küçük duruyorlar yakından olsa daha iyi tespit yapılabilir2. Resim Lasius Sp. gibi duruyor ama birincisini anlamak fotoğraftan biraz zor.
Fotoğrafı net ,daha yakından, ışık yansımayacak bir şekilde çekebilirmisiniz?Türü nedir? İki farklı tür attım.
bu fotoğraflardan tam olarak belirleneceğini düşünmüyorum. Daha net fotoğraflar lazımLasius işçisi
İşçi olmadığı kesin çünkü bendede var yumurtluyorlarLasius işçisi
Kesin demeyelim ilk fotodaki karıncaya benzeyen başka canlı olabilir 2. fotodaki kraliçeyi andırıyor ama yine farklı bir canlı olabilirKraliçe olduğu kesin ama cins için fotoğraflar yeterli değil.
Lasius icin fazla küçük duruyor, abdomenin parlaması ve küçük boyuttan dolayı tapinoma diyorum. Aynı zamanda vücut yapısı da andırıyor.2. Resim Lasius Sp. gibi duruyor ama birincisini anlamak fotoğraftan biraz zor.
Tabikide net fotoğrafla kesinleşir bizim burda yaptığımız elimizdeki şeylerle tahmin etmek ki fotoğrafların birinde gayet belli vücut yapısı. Ya lasius ya tapinoma, sürekli net fotoğraf istemeye gerek yok adam atmıyor belli ki.Niye net olmayan fotoğraflar üzerinden tahmin yapmaya çalışıyoruz? Lütfen imkanınız varsa net fotoğraflar yükler misiniz?
Bana da yardımcı olurmusun elimde türünü bilmediğim bir karınca varTabikide net fotoğrafla kesinleşir bizim burda yaptığımız elimizdeki şeylerle tahmin etmek ki fotoğrafların birinde gayet belli vücut yapısı. Ya lasius ya tapinoma, sürekli net fotoğraf istemeye gerek yok adam atmıyor belli ki.
Tamam gerek kalmadı zaten cevaplamışsınızBana da yardımcı olurmusun elimde türünü bilmediğim bir karınca var
Sen kesin konuşmamayı tercih edebilirsin. Ben bilgime güvenerek gözümün gördüğünü söyledim. Kraliçe olduğu anlaşılıyor. Farklı bir canlı değil. Yanlışsa da düzelirtirim. Beni uyarmanıza gerek olduğunu sanmam.Kesin demeyelim ilk fotodaki karıncaya benzeyen başka canlı olabilir 2. fotodaki kraliçeyi andırıyor ama yine farklı bir canlı olabilir
Hocam ben bunların işçilerini görmüştüm firavun karıncası kadar küçük ama rengi gri birde çok kraliçeli kolonileri var sadece türünü saptayamadım küçük bi türTabikide net fotoğrafla kesinleşir bizim burda yaptığımız elimizdeki şeylerle tahmin etmek ki fotoğrafların birinde gayet belli vücut yapısı. Ya lasius ya tapinoma, sürekli net fotoğraf istemeye gerek yok adam atmıyor belli ki.