istersen verebilirim, ailem evcil hayvanlara ikna edemiyorum ayrı eve çıkınca hobi olarak başlayacağım inşallah bundan önce çok balık baktım bıktırdımPrenolepis nitens türü. Bu arada konum olarak bayağı yakınız hocam, baruthane mezarlığının yakınlarında mı buldunuz![]()
Teşekkürler bu tür için uygun ortam sağlamam zor biraz. Sıcaklığı iyi ayarlamak lazım.istersen verebilirim, ailem evcil hayvanlara ikna edemiyorum ayrı eve çıkınca hobi olarak başlayacağım inşallah bundan önce çok balık baktım bıktırdım![]()
Benimkiler de öyleydi şimdi getirdiğim karıncaya annem isim takar olduistersen verebilirim, ailem evcil hayvanlara ikna edemiyorum ayrı eve çıkınca hobi olarak başlayacağım inşallah bundan önce çok balık baktım bıktırdım![]()
Bu türde başarı elde etmek kolay değil. Sıcaklığın yüksek olmaması lazım. Sıcak bir yerde durursa ölüyor kraliçe. Ben onun sıcaklığını takip etmek ile uğraşamam diyorsanız salmanız daha sağlıklı olabilirhadi bismillah deneyelim bakalım;
doğaya salsam yaşayabilir mi?(bakamama durumunda)
çok zor bir tür mü?
Zor bir tür diye biliyorum doğaya bırakırsan neden yaşamasın tamamen doğal seçilim her şey olabilir. Ama hasanyden cevap bekle belki almak ister ya da başka yakın biri varsa almak ister. Vermek isterseniz ekstra konu açarak belirtin birileri çıkar diye düşünüyorum.hadi bismillah deneyelim bakalım;
doğaya salsam yaşayabilir mi?(bakamama durumunda)
çok zor bir tür mü?
Sıcaklığın yetersiz olduğu durumlarda halletmek kolay ama ortamı serinlemek için neler yapılıyor? Ben bu kış hava sıcaklıkları düzgün düşmediği için solenopsis kraliçemi yatıramamıştım kış uykusuna.Bu türde başarı elde etmek kolay değil. Sıcaklığın yüksek olmaması lazım. Sıcak bir yerde durursa ölüyor kraliçe. Ben onun sıcaklığını takip etmek ile uğraşamam diyorsanız salmanız daha sağlıklı olabilir![]()
İklimlendirme dolabı, buzdolabı ya da farklı çeşit bir soğutucu bulmak şart. Alternatif bulunur bir sürü.Sıcaklığın yetersiz olduğu durumlarda halletmek kolay ama ortamı serinlemek için neler yapılıyor? Ben bu kış hava sıcaklıkları düzgün düşmediği için solenopsis kraliçemi yatıramamıştım kış uykusuna.
Balkon geceleri (-) lere düşüyordu buz dolabı da aynı şekilde 3 4 derecelerde en azından fugax için oldukça düşük diye bildiğim için koymaya korkmuştum. İklimlendirme dolapları nasıl bir şey nerde bulabilirim ki bulsam da cep yakan birşey sanırım. Mini buzdolabı bakayım dedim onlar bile uçmuş gitmiş uyumayı versinler kışın amanİklimlendirme dolabı, buzdolabı ya da farklı çeşit bir soğutucu bulmak şart. Alternatif bulunur bir sürü.
Kış uykularını balkonda ya da buzdolabında yapabilirsin.
Ben Eskişehir'de kolonileri kat kat sarıp iyice yalıtım yapıyordum. O şekilde balkona koyuyordum sıkıntı olmuyordu. Eskişehir geceleri hep eksilerde oluyor zaten.Balkon geceleri (-) lere düşüyordu buz dolabı da aynı şekilde 3 4 derecelerde en azından fugax için oldukça düşük diye bildiğim için koymaya korkmuştum. İklimlendirme dolapları nasıl bir şey nerde bulabilirim ki bulsam da cep yakan birşey sanırım. Mini buzdolabı bakayım dedim onlar bile uçmuş gitmiş uyumayı versinler kışın aman![]()
Teşekürler hocam bilgi için.Ben Eskişehir'de kolonileri kat kat sarıp iyice yalıtım yapıyordum. O şekilde balkona koyuyordum sıkıntı olmuyordu. Eskişehir geceleri hep eksilerde oluyor zaten.
Aynı şekilde kolonileri sarıp 4 derece olan buzdolabında da uykuya yatırmıştım. Sorun yaşamadım.