Türü nedir?

Göksel

Yumurta
Üye
Merhabalar;
Foruma henüz katıldım, aslında uzun süredir kızımla araştırdığımız karıncalar sanıyorum yağmur ve nem sonrasında yeni koloniler kurmak üzere topraktan çıkmaya başladı, bugün iki adet denk geldi ve deneyimlemek ve izleyebilmek için alıkoyduk. Türleri ve bakımları hakkında destek olabilirseniz çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

• IMG_20231106_131850.jpg
    IMG_20231106_131850.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20231106_131656.jpg
    IMG_20231106_131656.jpg
    17.1 KB · Görüntüleme: 43
Çözüm
Merhabalar;
Foruma henüz katıldım, aslında uzun süredir kızımla araştırdığımız karıncalar sanıyorum yağmur ve nem sonrasında yeni koloniler kurmak üzere topraktan çıkmaya başladı, bugün iki adet denk geldi ve deneyimlemek ve izleyebilmek için alıkoyduk. Türleri ve bakımları hakkında destek olabilirseniz çok memnun olurum.
1. Fotoğrafta soldaki messor prensesi sağdaki ise messor prensi.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Merhabalar;
1. Fotoğrafta soldaki messor prensesi sağdaki ise messor prensi.

Çözüm

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Merhabalar;
Anladığım kadarıyla yuva ağzından aldınız.
Yani döllenmemiştir,işçi çıkarıp yuva kuramaz.
Tavsiyem bunları salıp,etrafı biraz arayıp kraliçe bulmanız.

Göksel

Yumurta
Üye
Anladığım kadarıyla yuva ağzından aldınız.
Yani döllenmemiştir,işçi çıkarıp yuva kuramaz.
Tavsiyem bunları salıp,etrafı biraz arayıp kraliçe bulmanız.
Öncelikle Cevabınız için çok teşekkür ederim. Yakınlarda herhangi bir yuva yoktu ve bu ikiliyi birleşmiş halde buldum.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Öncelikle Cevabınız için çok teşekkür ederim. Yakınlarda herhangi bir yuva yoktu ve bu ikiliyi birleşmiş halde buldum.
Prenses düzgün döllenmemiş olabilir, sadece 1 prens yetmiyor düzgün döllenmeleri için.Kanatsız kraliçe aramanızı tavsiye ederim.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
İkisinin aynı alanda bulunması tekrar döllenme gerçekleşmesine katkı sağlar mı?
O prens ile prensesin tekrar çiftleşme olasılığı çok düşük yeni prens bulup prensesin yanına yerleştirirseniz bile çok büyük bir ihtimalle yine çiftleşmeyecektirler.Messorlarda yapay çiftleştirme başarısız oluyor.

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
O prens ile prensesin tekrar çiftleşme olasılığı çok düşük yeni prens bulup prensesin yanına yerleştirirseniz bile çok büyük bir ihtimalle yine çiftleşmeyecektirler.Messorlarda yapay çiftleştirme başarısız oluyor.
Denemekten zarar gelmez hocam, ben ilk kolonimi yapay çiftleştirme ile edinmiştim fakat o messor değil Aphaenogaster Splendida idi.