Merhaba bu kraliçeye yaklaşık 3 aydır bakıyorum. Ben türünü Tapinoma olarak belirlemiştim araştırarak ama formu okudukça yanlış tür belirlemiş olabilirim diye düşündüm sizlere sormak istedim. Teşekkürler.
Olabilir tapinomaya göre biraz büyük gibi görünüyor.Tapinoma değil de Camponotus lateralis group gibi duruyor. Kraliçenin boyunu yazıp biraz daha net çekmeye çalışabilir misiniz?
Camponotus olduğu kesin, türü hakkında yorum yapıyordum.Olabilir tapinomaya göre biraz büyük gibi görünüyor.
Boyutu küçük ise tapinoma büyük ise camponotus
2cm den kısa büyük ihtimalle, hala Camponotus lateralis group olduğunu düşünüyorum.Boyu yaklaşık 2cm civarı
Camponotus'a tohum verilmez, rehberleri okuyun. Evet protein(canlı yem) ihtiyaçları var.Anladım peki ben şimdiye kadar sadece tohumla ve şekerli su veya bal verdim. Canlı yem ihtiyaçları var mı?
Camponotuslar tohum tüketmez, 3 aydır yanlış besleme yapıyorsunuz. Acil protein verinAma kraliçe 3 aydan fazladır bende işçiler çıkalı 1 ay oluyor ve tohumları tüpün içerisine taşıyorlar boş kabukları dışarı çıkarıyorlar.