Sıcak saatlerde çıkıyorlar köylerdeki,dağ tepedeki,merkeze uzak olan yerlerdeki çocuk parklarında daha sık olurlar. Hem kum var hem çimler sulandığı için nem var türün sevdiği herşey var ve ben sık görüyorum çocuk parklarında öğle sıcağında çıkıyorlar genelde 3,4 gibide kraliçe bulma şansınızın en yüksek olduğu saatlerdir.Vaybe bende bitane bulabilsem keşke.
peki prens bulabilir miyim yada larva verir miCataglypis nodus prensesi.
Prens ben olsam aramazdım. Yukarıda belirttim türün nerelerde sık gördüğümü. Hobiye yeni başladıysanız bu türü önermem 1 hafta normal tüpte bekletin kanat dökmesini bekleyin dökerse çiftleşmiştir büyük ihtimalle , dökmez ise çiftleşmemiştir büyük ihtimalle. https://karincaciftligim.com/threads/cataglyphis-turleri-bakim-rehberi.579/peki prens bulabilir miyim yada larva verir mi
Prens bulabilirsem nerelerde bulurum
açıkcası cataglyphis larva desteği yapılmadan yumurta alınması zor Bi tür claustral deil yani yumurtlama dan önce un kurdu verilmesi gerekiyor (besin) ve başlangıç için hiç uygun deil hevesinin kaçmaması için başka kraliçeler bulmaya odaklanmanı öneririmpeki prens bulabilir miyim yada larva verir mi
Prens bulabilirsem nerelerde bulurum