Tamam çok tesekkürler.Cataglyphis kraliçesi ama türü C. Livida değil.
Boyutları nasıl, Resimden pek anlamadım ama burda Nodus Kraliçe Yakın Fotoğrafı var, karşılaştırabilirsinizCataglyphis Livida olduğunu düşündüğüm bir karınca fakat kraliçe mi işçi mi? Cataglyphis cinsinde pek anlayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. (Evimde değilim o yüzden şimdilik kutuda malesef.)
Ekli dosyayı görüntüle 27243
Ekli dosyayı görüntüle 27246
Kraliçenin nodus olduğunu mu düşünüyorsunuz?Boyutları nasıl, Resimden pek anlamadım ama burda Nodus Kraliçe Yakın Fotoğrafı var, karşılaştırabilirsiniz
Fotoğraf günlüğüm
Merhaba Herkese, Uzun zamandır karınca hobisi ile uğraşıyorum, Yakın zamanda fotoğraflarını'da çekmeye karar verdim, Sizlerle Paylaşacağım Takip edenlere teşekkürler iyi seyirler :)karincaciftligim.com
Kusura bakmayın türü öğrenirsem işçi eklemesi yaparım diye sormuştum.Kraliçe C.livida veya C.nodus değil. @PRS.macro zaten cevap vermiş Cataglyphis cinsi demek yeterli. Kayıtlı olan türlerin neredeyse yarısının görseli bulunmamakta.
Ne kusuru efendim, estağfurullah. Ben sadece netlik kazanması için yazdım konuya. Bulduğunuz lokasyondan işçiler alıp karşılaştırma yapabilirsiniz. Genellikle cataglyphis türlerinde işçi ve kraliçe görüntüsü oldukça yakın oluyor birbirine.Kusura bakmayın türü öğrenirsem işçi eklemesi yaparım diye sormuştum.
Benzettim fakat değil sanırım, daha oyi bir fotoğrafla daha bilgili birine danışınKraliçenin nodus olduğunu mu düşünüyorsunuz?