Bence boş yere zahmet etmesin şekerli ya da ballı su için. Miktarı ayarlanamazsa kraliçenin yapışıp ölme riski çok yüksek. Özellikle tecrübesiz biri için.Lasius'ları ilk işçisi çıkana kadar 1-1.5 ay beslemene gerek yok ama istersen şekerli veya ballı su ile besleme yapabilirsin yine de
Bu kadar bunlar yeterli. Ama böcek olarak dışardan bulduklarınız verilmemeli. Özel canlı yem almanız lazımlasıus ballı su ve böcek dışında ne yiyebilir? (İlk kraliçem yeni başladım)
Şimdi hiç bir şey vermene gerek yok ilk işçisi çıkana kadar. İlk işçi çıktıktan sonra canlı yem vermek şart. Karınca çiftliğim yt kanalındaki bilgilendirme videoları işinize yarayacaktır. Kraliçe buldum napmalıyım ve ilk işçim çıktı şimdi ne olacak gibi iki video vardı onları izlemenizi öneririm.sadece ballı su versem besin ihtiyacını karşılarmı biraz fazla soru sordum kusura bakmayın
Direkt yapışıyor kraliçe, kanatları da yapışıyor yerinde çırpınıyor. Bence hiç şekerli su falan vermemeliLasius'ları ilk işçisi çıkana kadar 1-1.5 ay beslemene gerek yok ama istersen şekerli veya ballı su ile besleme yapabilirsin yine de
Şekerli suyu bir pamuğa emdirip suyunu biraz sıkınca öyle verince sıkıntı olmuyorDirekt yapışıyor kraliçe, kanatları da yapışıyor yerinde çırpınıyor. Bence hiç şekerli su falan vermemeli
Kürdan ucuyla yapmıştım küçük damla hâlinde ama yine de yapıştılar zaten yumurtlayana kadar gerek yok o yüzden risk almayalım bizKulak çubuğu var ise @hakan ın dediğini kulak çubuğu ile daha iyi yapabilirsiniz, ben öyle yapıyorum.
Olabilir bunu denemedim hicŞekerli suyu bir pamuğa emdirip suyunu biraz sıkınca öyle verince sıkıntı olmuyor
lasius neglectus kralicesi gibi geldi bana ben de 2 hafta önce buldum tavsiyem besin vermemen ama ben 3 kraliçeme de verdim şekerli su ve hepsini tükettiler şuan 2 haftadır bakmadım ama gördüğüm kadarı ile pupa evresine geçti bir kereye mahsus bir kulak çubuğuyla tüpe çok hafif verebilirsin ama dikkatli ol eğer içmez ise yapışabilir içerse zaten abdomeni baya şişiyorFotoğraflar kötü kusura bakmayın türü nedir?
Bu fotoğraflar ile tür tespiti yapmak imkânsız.lasius neglectus kralicesi gibi geldi bana ben de 2 hafta önce buldum tavsiyem besin vermemen ama ben 3 kraliçeme de verdim şekerli su ve hepsini tükettiler şuan 2 haftadır bakmadım ama gördüğüm kadarı ile pupa evresine geçti bir kereye mahsus bir kulak çubuğuyla tüpe çok hafif verebilirsin ama dikkatli ol eğer içmez ise yapışabilir içerse zaten abdomeni baya şişiyor
neglectus kraliçeleri genelde bacakları turuncu renkte oluyor bende bakımını yapıyorum o yüzden söyledimBu fotoğraflar ile tür tespiti yapmak imkânsız.