şuan bir sorunum var ben sabah buldugumda okula geç kaldığım için evde de test tüpü şırınga benzeri bişey yoktu bende ince bir kavonaza delik açıp koydum içine de bı kağıt havluyu ıslatıp attım ama atarken sanırım su karıncanin kanatlarına gelmiş şuan baya kanatlarıyla cebellesiyorLasius sp. kraliçesi. Yandan fotoğraflar ekleyip boyunu da söyleyebilir misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 25365şuan bir sorunum var ben sabah buldugumda okula geç kaldığım için evde de test tüpü şırınga benzeri bişey yoktu bende ince bir kavonaza delik açıp koydum içine de bı kağıt havluyu ıslatıp attım ama atarken sanırım su karıncanin kanatlarına gelmiş şuan baya kanatlarıyla cebellesiyor
Kanatlarını döker mi yakın zamanda yada dökmeli miKraliçeyi dışarı çıkartıp dikkatlice nazikçe kurulayın geri koyun. Yakın zamanda şırınga veya test tüpü edinin.
Okey dökmezse o zaman düşünürüz ne yapacağımızıKesin olarak bir şey diyemem ama daha önce kanatlı yumurtlayan lasius kraliçesi hiç görmedim.
Elime telefon geçti daha iyi fotoğraflar çektim ilk yumurtanin gelmesi ne kadar sürerLasius sp. kraliçesi. Yandan fotoğraflar ekleyip boyunu da söyleyebilir misin
barkın reis açıklamış zaten, yapman gereken şey şırınga ya da test tüpüne koyup beklemek şuan bende de lasius niger kraliçesi var 2 3 hafta sonra ilk işçi çıkacak tahminen, çok fazla streslenen bi tür değil o yüzden kanatlarını dökene kadar günlük kontrol edebilirsiinElime telefon geçti daha iyi fotoğraflar çektim ilk yumurtanin gelmesi ne kadar sürer
ben yeni başladığım için heyecanlıyım saat başı kontrol ediyorum 😆barkın reis açıklamış zaten, yapman gereken şey şırınga ya da test tüpüne koyup beklemek şuan bende de lasius niger kraliçesi var 2 3 hafta sonra ilk işçi çıkacak tahminen, çok fazla streslenen bi tür değil o yüzden kanatlarını dökene kadar günlük kontrol edebilirsiin
aynı durum bende de vardı sürekli videoları izlerdim ama kendin yapınca çok farklı oluyo, ilk iki gün günde 10 15 kez kontrol ediyodum belki ama sonra zamanla azaltım, azaltmam gerektiğini fark ettim çünkü kraliçem 2. gün direk yumurtladı ve çok streslenirse yumurtlarını yiyebilir demişlerdi o riski göze almamak için günde 3 4 ya da 1 2 ye indirdimben yeni başladığım için heyecanlıyım saat başı kontrol ediyorum 😆
knk forumda rehberi yok sanırım ben bilgilere ulaşamıyorum bugün 1 kanadını döktü şuan diğeri duruyorda onu da bugün bitmeden döker herhalde neyse şeyi soracaktım bu türde de ilk işçi çıkana kadar yemek verilmiyor demi birisi bana yemek verdin mi diye sordu da normalde verilmiyor diye biliyorumaynı durum bende de vardı sürekli videoları izlerdim ama kendin yapınca çok farklı oluyo, ilk iki gün günde 10 15 kez kontrol ediyodum belki ama sonra zamanla azaltım, azaltmam gerektiğini fark ettim çünkü kraliçem 2. gün direk yumurtladı ve çok streslenirse yumurtlarını yiyebilir demişlerdi o riski göze almamak için günde 3 4 ya da 1 2 ye indirdim
Evet vermenize gerek yokknk forumda rehberi yok sanırım ben bilgilere ulaşamıyorum bugün 1 kanadını döktü şuan diğeri duruyorda onu da bugün bitmeden döker herhalde neyse şeyi soracaktım bu türde de ilk işçi çıkana kadar yemek verilmiyor demi birisi bana yemek verdin mi diye sordu da normalde verilmiyor diye biliyorum
Yok yok verilmiyor, forumda karınca rehberi kısmına gir lasius sp olarak var rehberiknk forumda rehberi yok sanırım ben bilgilere ulaşamıyorum bugün 1 kanadını döktü şuan diğeri duruyorda onu da bugün bitmeden döker herhalde neyse şeyi soracaktım bu türde de ilk işçi çıkana kadar yemek verilmiyor demi birisi bana yemek verdin mi diye sordu da normalde verilmiyor diye biliyorum