Crematogaster cf. ionia. Birebir incelesem kesin bir şey söyleyebilirim belki. Türkiye'de olduğumuz için görseller C. auberti olmadığını anlamak için yeterli denilebilir. C. auberti ihtimaline gelene kadar native olan türleri elemek gerekiyor. Yapılan çalışmalarda yanlış tanımlamalar yapıldığı tespit edilince Türkiye karınca faunasından çıkartılıyor. C. auberti'de çıkartılmış bir tür. Prof. Dr. Kadri Kıran bana; yüksek lisansını yayınlarken danışman hocanın eksikliğinden kaynaklanan bir hatadan dolayı Güney Marmara’dan (Samanlı Dağları) C...Konu 'Türü Nedir?' https://karincaciftligim.com/threads/turu-nedir.8178/
Türü kesin olmasada daha önce crematogaster auberti bulmuştum ben.
Türkiye karınca faunasından çıkartıldı o tür.Crematogaster auberti büyük ihtimal
bir dakikaDaha iyi bir ışık ile ilk fotoğraftaki gibi açılardan fotoğraf çeker misiniz? Bir de kraliçenin boyut bilgisini rica edeceğim.
Türkiye karınca faunasından çıkartıldı o tür.
Türü için çok daha detaylı , yakın çekim fotoğraflar gerekli ve mesleği bu iş olan birisi.Ekli dosyayı görüntüle 21551Ekli dosyayı görüntüle 21552Ekli dosyayı görüntüle 21553
türü crematogaster ama alt tür falan belirleyebilir miyiz sadece merak
Görselleri yollayacak mısınız hocam?bir dakika
hocam karınca şuan elimde değil o yüzden atamıyorum arkadaşımdan istedim daha fazla foto ama daha atmadıGörselleri yollayacak mısınız hocam?
Konu 'Türü Nedir?' https://karincaciftligim.com/threads/turu-nedir.8178/Daha iyi bir ışık ile ilk fotoğraftaki gibi açılardan fotoğraf çeker misiniz? Bir de kraliçenin boyut bilgisini rica edeceğim.
Türkiye karınca faunasından çıkartıldı o tür.
Crematogaster cf. ionia. Birebir incelesem kesin bir şey söyleyebilirim belki. Türkiye'de olduğumuz için görseller C. auberti olmadığını anlamak için yeterli denilebilir. C. auberti ihtimaline gelene kadar native olan türleri elemek gerekiyor. Yapılan çalışmalarda yanlış tanımlamalar yapıldığı tespit edilince Türkiye karınca faunasından çıkartılıyor. C. auberti'de çıkartılmış bir tür. Prof. Dr. Kadri Kıran bana; yüksek lisansını yayınlarken danışman hocanın eksikliğinden kaynaklanan bir hatadan dolayı Güney Marmara’dan (Samanlı Dağları) C. scutellaris kaydı verdiğini söylemişti. Ancak onların tamamı C. schmitdi'miş. Zaten bu yüzden C. scutellaris Türkiye karınca faunasından çıkartıldı. C. auberti'de aynı şekilde yanlış tanımlama yüzünden daha önce kayda geçirilmiş olabilir. Fakat şu an Türkiye'de kaydı olmayan batı taksonu bir tür için tanımlama yapmak saçma bence. Native bir tür olsaydı karıncan hakkında fikrim daha farklı olabilirdi ama.Konu 'Türü Nedir?' https://karincaciftligim.com/threads/turu-nedir.8178/
Türü kesin olmasada daha önce crematogaster auberti bulmuştum ben.
Hocam C. ionia'yı sizin karıncanıza yazmadım yanlış anlaşılma olmasın, alıntıyı görmediniz galiba. Sizinki de C. ionia olabilir ama yeni fotoğrafları görmeden konuşmak istemiyorum. Hatta en doğrusu işçiler çıkınca fotoğraflaması olur.çok teşekkürler fotoğrafları atarsa paylaşırım
tamamdırHocam C. ionia'yı sizin karıncanıza yazmadım yanlış anlaşılma olmasın, alıntıyı görmediniz galiba. Sizinki de C. ionia olabilir ama yeni fotoğrafları görmeden konuşmak istemiyorum. Hatta en doğrusu işçiler çıkınca fotoğraflaması olur.