Türü nedir

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
1678730921361.png1678730947811.png1678730956180.png
türü crematogaster ama alt tür falan belirleyebilir miyiz sadece merak

Çözüm
Konu 'Türü Nedir?' https://karincaciftligim.com/threads/turu-nedir.8178/
Türü kesin olmasada daha önce crematogaster auberti bulmuştum ben.
Crematogaster cf. ionia. Birebir incelesem kesin bir şey söyleyebilirim belki. Türkiye'de olduğumuz için görseller C. auberti olmadığını anlamak için yeterli denilebilir. C. auberti ihtimaline gelene kadar native olan türleri elemek gerekiyor. Yapılan çalışmalarda yanlış tanımlamalar yapıldığı tespit edilince Türkiye karınca faunasından çıkartılıyor. C. auberti'de çıkartılmış bir tür. Prof. Dr. Kadri Kıran bana; yüksek lisansını yayınlarken danışman hocanın eksikliğinden kaynaklanan bir hatadan dolayı Güney Marmara’dan (Samanlı Dağları) C...

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Daha iyi bir ışık ile ilk fotoğraftaki gibi açılardan fotoğraf çeker misiniz? Bir de kraliçenin boyut bilgisini rica edeceğim.
Crematogaster auberti büyük ihtimal
Türkiye karınca faunasından çıkartıldı o tür.

EArslan

Minör
Üye

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Konu 'Türü Nedir?' https://karincaciftligim.com/threads/turu-nedir.8178/
Türü kesin olmasada daha önce crematogaster auberti bulmuştum ben.
Crematogaster cf. ionia. Birebir incelesem kesin bir şey söyleyebilirim belki. Türkiye'de olduğumuz için görseller C. auberti olmadığını anlamak için yeterli denilebilir. C. auberti ihtimaline gelene kadar native olan türleri elemek gerekiyor. Yapılan çalışmalarda yanlış tanımlamalar yapıldığı tespit edilince Türkiye karınca faunasından çıkartılıyor. C. auberti'de çıkartılmış bir tür. Prof. Dr. Kadri Kıran bana; yüksek lisansını yayınlarken danışman hocanın eksikliğinden kaynaklanan bir hatadan dolayı Güney Marmara’dan (Samanlı Dağları) C. scutellaris kaydı verdiğini söylemişti. Ancak onların tamamı C. schmitdi'miş. Zaten bu yüzden C. scutellaris Türkiye karınca faunasından çıkartıldı. C. auberti'de aynı şekilde yanlış tanımlama yüzünden daha önce kayda geçirilmiş olabilir. Fakat şu an Türkiye'de kaydı olmayan batı taksonu bir tür için tanımlama yapmak saçma bence. Native bir tür olsaydı karıncan hakkında fikrim daha farklı olabilirdi ama.

Çözüm

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
çok teşekkürler fotoğrafları atarsa paylaşırım

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
çok teşekkürler fotoğrafları atarsa paylaşırım
Hocam C. ionia'yı sizin karıncanıza yazmadım yanlış anlaşılma olmasın, alıntıyı görmediniz galiba. Sizinki de C. ionia olabilir ama yeni fotoğrafları görmeden konuşmak istemiyorum. Hatta en doğrusu işçiler çıkınca fotoğraflaması olur.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam C. ionia'yı sizin karıncanıza yazmadım yanlış anlaşılma olmasın, alıntıyı görmediniz galiba. Sizinki de C. ionia olabilir ama yeni fotoğrafları görmeden konuşmak istemiyorum. Hatta en doğrusu işçiler çıkınca fotoğraflaması olur.
tamamdır