Giresun kırsalı 750 mt civarıNerede buldunuz il olarak?
Teşekkür ederimPrenolepis nitens. Fazla nem, küçük alan ister. İlk işçiye kadar besin gerekmez. Biraz zordur üremesi. Benim geçen sene bulduğum nitens kraliçesinin sadece 3 işçisi oldu 2' si sonradan öldü zaten. Fazla çoğalmıyor. Dünyada en fazla 15-20 işçiye ulaşabilmiş bir çok hobici.
Birde kışın değil yazın uykuya yatarlar.
Dünya'da demek fazla iddialı. Yurt dışında bunu hobinin ötesine taşıyıp ciddi uğraşan kişiler var. Türkiye için ise evet, çok sayıda işçiye ulaşan pek fazla insan yoktur. Hatta ben alınmaması, doğaya bırakılması taraftarıyım bu türün.Prenolepis nitens. Fazla nem, küçük alan ister. İlk işçiye kadar besin gerekmez. Biraz zordur üremesi. Benim geçen sene bulduğum nitens kraliçesinin sadece 3 işçisi oldu 2' si sonradan öldü zaten. Fazla çoğalmıyor. Dünyada en fazla 15-20 işçiye ulaşabilmiş bir çok hobici.
Birde kışın değil yazın uykuya yatarlar.
Youtube' da yabancı videolara baktığım zaman pek video bulamamıştım. Bulduklarımda ise en fazla 12 işçili koloniler vardı. O yüzden dünyada en fazla 15-20 işçiye ulaşabilmiş bir çok hobici dedim. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Dünya'da demek fazla iddialı. Yurt dışında bunu hobinin ötesine taşıyıp ciddi uğraşan kişiler var. Türkiye için ise evet, çok sayıda işçiye ulaşan pek fazla insan yoktur. Hatta ben alınmaması, doğaya bırakılması taraftarıyım bu türün.
Bugün 4 tane bu hafta 5 6 tane gördüm 1 tanesini aldım aldığım gün öldü. Almıyorum salıyorum. Ararsan bu aralar yoğun uçuyolar fakat arkadaşlarında dediği en zor türlerden bir tanesi.maaşallah inşallah verim alırsın hayırlı olsun benimde hayallerimi süsleyen türlerden bir tanesi![]()
Bence bakmayı deneyebilir sıkıntı yok çünkü bakımı zor olan hayvan doğa'da daha çok zorlanırcak %75Bugün 4 tane bu hafta 5 6 tane gördüm 1 tanesini aldım aldığım gün öldü. Almıyorum salıyorum. Ararsan bu aralar yoğun uçuyolar fakat arkadaşlarında dediği en zor türlerden bir tanesi.
Bakımının zor olma sebebi doğadaki yaşamını ev ortamına yansıtamıyor oluşumuz zaten. Diğer cinslerden daha farklı bir yaşamları var. Farklı mevsimlerde, sıcaklıklarda aktifler. Şu da var ki doğadaki bir canlının eve alınıp yaşatılmasının doğaya bir katkısı olmuyor. Yani o canlının orada yaşama ihtimali daha az bile olsa ki kesinlikle değil bu tür için, eve alınca o ihtimal 0 olur.Bence bakmayı deneyebilir sıkıntı yok çünkü bakımı zor olan hayvan doğa'da daha çok zorlanırcak %75
Oyüzden bi kere denesin bence baktı yapamadı yada bakamıyor salar. !!!!!benim fikrim!!!!! .
Bilgi için teşekkür ederimBakımının zor olma sebebi doğadaki yaşamını ev ortamına yansıtamıyor oluşumuz zaten. Diğer cinslerden daha farklı bir yaşamları var. Farklı mevsimlerde, sıcaklıklarda aktifler. Şu da var ki doğadaki bir canlının eve alınıp yaşatılmasının doğaya bir katkısı olmuyor. Yani o canlının orada yaşama ihtimali daha az bile olsa ki kesinlikle değil bu tür için, eve alınca o ihtimal 0 olur.
Sormayın hocam bende arıyorum bulamadım bir türlümaaşallah inşallah verim alırsın hayırlı olsun benimde hayallerimi süsleyen türlerden bir tanesi![]()