Türü nedir

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Farklı fotoğraflar yükleyebilir misiniz?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben bunu agustos ayının sonunda buldum bu söylediğin türün uçuş suresi Mayıs'ta sonlaniyormus phaidula palidulla olma ihtimali varmı?
1.si dediğin türle benim söylediğim tür aynı altfamilyadan bile değiller. Yani kısacası hayır Pheidole Pallidula değil. Takvim listesi falan varsa da yanlış o takvim. Hangi takvim olduğunu biliyorum.
Sen hangi tur oldugunu düşünüyorsun
Artık düşünmüyorum çünkü kesin olarak Prenolepis Nitens olduğunu söylüyorum

Gross

Yumurta
Üye
1.si dediğin türle benim söylediğim tür aynı altfamilyadan bile değiller. Yani kısacası hayır Pheidole Pallidula değil. Takvim listesi falan varsa da yanlış o takvim. Hangi takvim olduğunu biliyorum.

Artık düşünmüyorum çünkü kesin olarak Prenolepis Nitens olduğunu söylüyorum
Fotografta biraz benzemiş sanirim ama bende kesin olarak prenolopsis olmadiginda eminim cunku abdomeni footgorafta cok şişik gozukmus gercekte oyle bir abdomeni yok isci yapısı bile farklı benimkine

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Fotografta biraz benzemiş sanirim ama bende kesin olarak prenolopsis olmadiginda eminim cunku abdomeni footgorafta cok şişik gozukmus gercekte oyle bir abdomeni yok isci yapısı bile farklı benimkine
Farkı fotoğraflar yükler misiniz? Türkiye'deki cinsler bazında düşünüyorum ve fazla ihtimal kalmıyor. Tek fotoğraf atmayın. Farklı açılardan fotoğraf atılırsa güzel olur.

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Yandan çekermisin kraliçeyi?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Arkadaşın attığı fotoğraflar açıdan dolayı belirsizlik içeriyordu. Konuşmamızdan sonra pheidole cinsi olduğunu kesinleştirdik

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Myrmicinae familyasından bir cins 1. Görselde işçinin postpetiolesi belli oluyor prenolepsis değil temnothorax'a benzettim ben

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Myrmicinae familyasından bir cins 1. Görselde işçinin postpetiolesi belli oluyor prenolepsis değil temnothorax'a benzettim ben
Biz arkadaşla konuştuk dm yoluyla. Pheidole kraliçesi ve kolonisi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çene yapısı pheidoleye göre çok farklı görünüyor aslında
Dostum, bilerek ki anlamamak istiyorsun? Görsellerin açısal olarak yanlış bir görünüş ortaya çıkardığını söyledim yukarıda. Dmden farklı fotoğrafları attı ve pheidole olduğunu tespit ettik

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Dostum, bilerek ki anlamamak istiyorsun? Görsellerin açısal olarak yanlış bir görünüş ortaya çıkardığını söyledim yukarıda. Dmden farklı fotoğrafları attı ve pheidole olduğunu tespit ettik
Bende zaten bu görseldeki açılardan pheidoleye benzemediğini söyledim aynı şeyi savunuyoruz

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Bariz bir şekilde Myrmicinae'den olan bir cinse; alakasız olan, renk harici hiçbir benzerliği olmayan bir cins söyleyip daha sonra yaptığın tespiti sorgulamamasını mı bekliyordun?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bariz bir şekilde Myrmicinae'den olan bir cinse; alakasız olan, renk harici hiçbir benzerliği olmayan bir cins söyleyip daha sonra yaptığın tespiti sorgulamamasını mı bekliyordun?
Sonradan düzeltmesini konu sahibi arkadaş ile yaptık ve bunu 2 kere yazdım. Yazdığım halde gelip bunu yazmanızı gereksiz buldum açıkçası.