Segestria florentina(Karayılan Örümceği)Kapkara bir örümcek buldum.
Çok fazla var ve duvarlardaki çatlaklarda yuva yapmışlar.
Türü nedir?
Hocam bu arada Türkiye'de yaygın ve ciddi zehirli bir örümcek var mı. Renkli renkli ince kısa bacaklı ve büyük yuvarlak abdomeni olan örümcekler görüyorum arada, zehirli gibi gözüküyorlar.Bu arada internette etkisini abartan haberler görebilirsiniz, ısırığı hoş olmasa da insanlar için ciddi bir risk oluşturmuyor.
Türkiye'de hastaneye uğramanıza sebep olabilecek örümcekler bulunuyor.Örneğin Akdeniz Karadulu veya Münzevi Örümceği.Fakat ekstra bir alerjiniz yoksa veya hasta değilseniz Tr'de bizi devirebilecek bir örümcek yok.Fakat saydıklarım gibi ısırığı acılı ve ağrılı olabilecek örümcekler var.Mesela bunlar dışında Segestriidlerin ısırıkları acılıdır.Bir sürü sayabilirim böyle.Hocam bu arada Türkiye'de yaygın ve ciddi zehirli bir örümcek var mı. Renkli renkli ince kısa bacaklı ve büyük yuvarlak abdomeni olan örümcekler görüyorum arada, zehirli gibi gözüküyorlar.
Sağ olun hocam. Alerjim yok, orada burada gördüğüm örümceklerden korkmama gerek yok yani (tıbbi açıdan) (Ankara'dayım).Türkiye'de hastaneye uğramanıza sebep olabilecek örümcekler bulunuyor.Örneğin Akdeniz Karadulu veya Münzevi Örümceği.Fakat ekstra bir alerjiniz yoksa veya hasta değilseniz Tr'de bizi devirebilecek bir örümcek yok.Fakat saydıklarım gibi ısırığı acılı ve ağrılı olabilecek örümcekler var.Mesela bunlar dışında Segestriidlerin ısırıkları acılıdır.Bir sürü sayabilirim böyle.