Türü Nedir? Multiqueen Olur mu?

RavenCarrion

Larva
Üye
Bugün öğle saatlerinde büyük bir uçuş vardı muhtemelen. Sokak kraliçe dolu tahminimce de lasius cinsi kraliçeler. Multiqueen yapabilir miyim bilgilendirir misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_20250610_125611.jpg
    IMG_20250610_125611.jpg
    34.5 KB · Görüntüleme: 17

yücehayvanat

Larva
Üye
Türkiye'deki Lasius türleri genellikle multiqueen yapamıyor diye biliyorum ama eğer aynı tüpe koyduğunuz kraliçeler kavga etmiyorsa aynı tüpte besleyebilirsiniz en azında ilk işçiler çıkana kadar yan yana kalıp birlikte yumurtlarlar (ismi pleometrosis).Ben aynısını şuan Tetramorium sp. kolonimde deniyorum hatta günlüğümde var isterseniz bakabilirsiniz.

RavenCarrion

Larva
Üye
Türkiye'deki Lasius türleri genellikle multiqueen yapamıyor diye biliyorum ama eğer aynı tüpe koyduğunuz kraliçeler kavga etmiyorsa aynı tüpte besleyebilirsiniz en azında ilk işçiler çıkana kadar yan yana kalıp birlikte yumurtlarlar (ismi pleometrosis).Ben aynısını şuan Tetramorium sp. kolonimde deniyorum hatta günlüğümde var isterseniz bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim bakacağım.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Ben dün buldum 3-4 tane Lasius ama sağlıklı görünen ikisini aldım ve aynı tüpe koydum.Fakat aradan 3-5 dakika geçtikten sonra biri diğerini ısırmaya başladı.Yani olacaklarını sanmıyorum.

yücehayvanat

Larva
Üye
Ben dün buldum 3-4 tane Lasius ama sağlıklı görünen ikisini aldım ve aynı tüpe koydum.Fakat aradan 3-5 dakika geçtikten sonra biri diğerini ısırmaya başladı.Yani olacaklarını sanmıyorum.
Ben yapılması tavsiye edilmeyen türleri multiqueen yaparken 2'den fazla kraliçenin aynı tüpe konulmasını tavsiye ediyorum bu sayede kavga edenleri ve etmeyenleri yan yana getirebilirsiniz hocam.