Ben AntWiki ve AntWeb kaynaklarına bakarak söylemiştim. Şu ana kadar Messor Barbarus türüyle ilgili hiç bir kayıt bulunmuyor ama dediğiniz gibi "güncel kayıtlarda bulunmuyor" ifadesi daha doğru olur. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Ayrıca bazı kişilerin kafasında "kızılımsı messor , messor barbarustur" gibi bir algı oluşmuş. Daha ülkemizde bulunup bulunmadığı kesin olmayan bir tür için böyle şeyler söylemek çok yanlış.M. Barbarus Türkiye'de bulunmayan bir tür değil, en azından bunu söylemek mümkün değil. Hiçbir kaynağa bakarak bu kadar iddialı konuşulamaz. Türkiye'nin sınır komşusu olan ülkelerde bulunan ancak Türkiye'de kayda geçilmemiş türler için de bu geçerli. Bu türlerin Türkiye'de olmadığını söyleyemeyiz. M. Barbarus da Antmaps'da "şüpheli" olarak geçer. Türkiye'de var olma ihtimali var ancak güncel kayıtlarda yok. Söylenmesi gereken "M. barbarus güncel tür kayıtlarında bulunmuyor."
Ekli dosyayı görüntüle 3466
Var dostum Diyarbakır’da bolca 😎Messor sp.
Messor barbarus türkiyede bulunmayan bir tür.
boll boll var hatta çok denk geldimVar dostum Diyarbakır’da bolca 😎
Yukarıda pratensis ile bu konu hakkında konuştuk zaten. Siz gördüklerinizin barbarus olduğunu nasıl anladınız?Var dostum Diyarbakır’da bolca 😎
boll boll var hatta çok denk geldim
ben 3 tane barbarus buldum. messor zaten diyarbakırda her yerde var araştırdım messor türlerini orda zaten direkt messor yazdığımda barbarus çıkmıştı karşıma . karıncayı makro çekimle fln inceledim bayaa ve 3 üde barbarustuYukarıda pratensis ile bu konu hakkında konuştuk zaten. Siz gördüklerinizin barbarus olduğunu nasıl anladınız?
Ayrıca burası kurak yer şaşmamak lazımben 3 tane barbarus buldum. messor zaten diyarbakırda her yerde var araştırdım messor türlerini orda zaten direkt messor yazdığımda barbarus çıkmıştı karşıma . karıncayı makro çekimle fln inceledim bayaa ve 3 üde barbarustu
Türkiyede olduğu bilinen 20 civarı messor türü var ve bu türleri ayırt etmek için mikroskobik fotoğraflar ve biyoloji bilgisi gerekiyor. Muhtemelen siz de fotoğraflara bakıp kafasının kırmızı olduğunu gördükten sonra bu barbarustur dediniz.ben 3 tane barbarus buldum. messor zaten diyarbakırda her yerde var araştırdım messor türlerini orda zaten direkt messor yazdığımda barbarus çıkmıştı karşıma . karıncayı makro çekimle fln inceledim bayaa ve 3 üde barbarustu
ben makro lenslerle öğrendim uzun bi süre inceledim hatta çıkan işçileri bile makroyla incelicektim bi ara . barbarus olduğuna eminim . ve burada zaten var gerçekten . iki adım atıyon messorTürkiyede olduğu bilinen 20 civarı messor türü var ve bu türleri ayırt etmek için mikroskobik fotoğraflar ve biyoloji bilgisi gerekiyor. Muhtemelen siz de fotoğraflara bakıp kafasının kırmızı olduğunu gördükten sonra bu barbarustur dediniz.
Semirufus, rugosus, oertzeni, luridus olmaması için 3 tane neden söyleyebilir misin?ben makro lenslerle öğrendim uzun bi süre inceledim hatta çıkan işçileri bile makroyla incelicektim bi ara . barbarus olduğuna eminim . ve burada zaten var gerçekten . iki adım atıyon messor
Macro lensle incelemekten kastınız bu muydu 🤡semirufus abdomen kısmı hariç diğer kısımları kırmızı
rugosus vücudü daha koyu semirufus gibi daha kırmızı değil ve kafa kısmı daha büyük
oertzeni ve rugosusu bi ara çok benzetiyodum ikisini birbirine
luridus rengi kırmızıdan çok daha bi açık kahverengiye yakın ve kafa kısmı abdomene göre daha büyük
barbarus kafası lekeli kırmızılık var koyu kahveye yakın vücudunda kırmızılık hiç yok denecek kadar az
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
eklemeyi unutmuşum not almıştım çünkü özelliklerini . anten ve ayak uclarında da hafif kırmızılıklar var
ben diğer cinsleri incelemedim ben sadece barbarusu makro lensle inceledim diğerleri hakkında olan bilgilerimi paylaştımMacro lensle incelemekten kastınız bu muydu 🤡