Arkadaki iğne tür tespiti için maalesef bir işe yaramıyor. Parazitiklerde de iğne mevcut. 😊👍🏻İğnesini ekte ki fotoğrafta görebiliriz. Bu Formicinae alt familyasında olduğunu gösterir. Bu alt familyada görselde ki karıncaya uyan cins lasius hocam.
Renkle tespit yapmak spesifik cins ve türler hariç doğru olmaz hocam.
.Ekli dosyayı görüntüle 61559
Ekli dosyayı görüntüle 61560
GPT cins tespitlerini bile yanlış yaparken tür tespitlerinden medet ummamak gerek hocam
Şu fotoğraflardan lasius derim. Bu fotoğraflardan tür tespiti yapılamaz. Daha iyi fotoğraflar atarmısınız. Renkleri belli olacak şekilde.Acaba tam bir cevap verme şansınız var mı?
Hocam Lasius gibi. Ayaklar ve abdomen üzerindeki çizgiler sarı mı? Bu lasius olma ihtimalini arttırır da. 🤗Bunlar olur mu hocam?
Hocam öncelikle kusura bakmayın telefonum şuanda bu kadar çekebiliyor nedense kullandığım telefon bir kaç gündür çok garip çekiyor ama sorduğunuz soruya gelirsek ayaklar sarı ama abdomenin üzerinde herhangi bir sarılık göremiyorum.Hocam Lasius gibi. Ayaklar ve abdomen üzerindeki çizgiler sarı mı? Bu lasius olma ihtimalini arttırır da. 🤗
Mükemmel olur☺️El4nce gelince tür tespitini yapar.![]()
Yok hocam ne kusuru, o zaman ben daha yorum yapmayım konuyu daha bilgili olanlara bırakayım. Ama bence Lasius.Hocam öncelikle kusura bakmayın telefonum şuanda bu kadar çekebiliyor nedense kullandığım telefon bir kaç gündür çok garip çekiyor ama sorduğunuz soruya gelirsek ayaklar sarı ama abdomenin üzerinde herhangi bir sarılık göremiyorum.
Mükemmel olur☺️
Tamamdır hocam ilgilendiğiniz için sağolun🫶🏻Yok hocam ne kusuru, o zaman ben daha yorum yapmayım konuyu daha bilgili olanlara bırakayım. Ama bence Lasius.
Hocam kraliçem yumurtlamışYok hocam ne kusuru, o zaman ben daha yorum yapmayım konuyu daha bilgili olanlara bırakayım. Ama bence Lasius.
Hocam benim bildiğim kadarıyla umbratus biraz daha açık kahve rengidir bu bildiğiniz siyah@el4nce Umbratus grubundan olabilir mi?
Renkle tespit yapmak spesifik cins ve türler hariç doğru olmaz hocam.Hocam benim bildiğim kadarıyla umbratus biraz daha açık kahve rengidir bu bildiğiniz siyah
GPT cins tespitlerini bile yanlış yaparken tür tespitlerinden medet ummamak gerek hocamHocam birde gpt ye sordum %90 lasius niger dedi
Arkadaki iğne tür tespiti için maalesef bir işe yaramıyor. Parazitiklerde de iğne mevcut. 😊👍🏻İğnesini ekte ki fotoğrafta görebiliriz. Bu Formicinae alt familyasında olduğunu gösterir. Bu alt familyada görselde ki karıncaya uyan cins lasius hocam.
Renkle tespit yapmak spesifik cins ve türler hariç doğru olmaz hocam.
.Ekli dosyayı görüntüle 61559
Ekli dosyayı görüntüle 61560
GPT cins tespitlerini bile yanlış yaparken tür tespitlerinden medet ummamak gerek hocam
teşekkürler hocam bu arada yumurtladı artık 2 tane brunneus kraliçem olduLasius brunneus group prensesi. Lasius brunneus/lasioides. Umbratus group değil. Umbratus group Lasius'ları thoraxa göre çok büyük kafa oranı, göreceli olarak düz thorax ve kısa abdomen ile karakterizedir. 😊👍🏻
Brunneus da olabilir lasioides de olabilir. Belli değil. İşçiler çıkınca güncelleme yaparsınız türünü teşhis ederiz. 😊👍🏻teşekkürler hocam bu arada yumurtladı artık 2 tane brunneus kraliçem oldu![]()
Anladım hocam sağolun😃Brunneus da olabilir lasioides de olabilir. Belli değil. İşçiler çıkınca güncelleme yaparsınız türünü teşhis ederiz. 😊👍🏻
Cins tespiti için iğnenin olduğunu söyledim hocam 😍.Lasius brunneus group prensesi. Lasius brunneus/lasioides. Umbratus group değil. Umbratus group Lasius'ları thoraxa göre çok büyük kafa oranı, göreceli olarak düz thorax ve kısa abdomen ile karakterizedir. 😊👍🏻
Arkadaki iğne tür tespiti için maalesef bir işe yaramıyor. Parazitiklerde de iğne mevcut. 😊👍🏻