Türü nedir, karadula benziyor.

enescesur

Yumurta
Üye
Çıldıracağım galiba, karadul buldum. Bu örümceği türü farketmeksizin nasıl besleyebilirim?

ve kaba alırken öndeki bir bacağına zarar verdim galiba ne yapmam gerekiyor.

Ekli dosyalar

• 20250420_204903.jpg
    20250420_204903.jpg
    54.7 KB · Görüntüleme: 35
  • 20250420_204949.jpg
    20250420_204949.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 36
Çözüm
Çıldıracağım galiba, karadul buldum.
Karadul (Latrodectus sp.) değil yalancı karadul (Steatoda sp.) cinsi. Zehri daha zayıf ve tıbbi açıdan önemli değil(medically significant değil) ancak tabii yaşlılar ve çok küçük çocuklarda daha ciddi sorunlara yol açabilir. Karadullarda da olduğu gibi sakindir ve korkutulursa ısırır.

Türü Steatoda paykulliana gibi duruyor.

Bu örümceği türü farketmeksizin nasıl besleyebilirim?
Bakımı konusunda bu forumda en bilgili, en çok beslemiş kişi @Enesersoy45. Onun başka bir forumdaki size faydalı olacak bir mesajını ekliyim buraya.
Orta boyutlu herhangi bir kaba torf, bitki torfu(toprak tavsiye etmem) tarzı bir tabanlığı yüksekliğin %20-30unu kaplayacak...

0959kedi

Majör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çıldıracağım galiba, karadul buldum.
Karadul (Latrodectus sp.) değil yalancı karadul (Steatoda sp.) cinsi. Zehri daha zayıf ve tıbbi açıdan önemli değil(medically significant değil) ancak tabii yaşlılar ve çok küçük çocuklarda daha ciddi sorunlara yol açabilir. Karadullarda da olduğu gibi sakindir ve korkutulursa ısırır.

Türü Steatoda paykulliana gibi duruyor.

Bu örümceği türü farketmeksizin nasıl besleyebilirim?
Bakımı konusunda bu forumda en bilgili, en çok beslemiş kişi @Enesersoy45. Onun başka bir forumdaki size faydalı olacak bir mesajını ekliyim buraya.
Orta boyutlu herhangi bir kaba torf, bitki torfu(toprak tavsiye etmem) tarzı bir tabanlığı yüksekliğin %20-30unu kaplayacak miktarda döküp ağlarını dayaması için dayanaklar yerleştirin. Pipet, sahte bitki, uygun koşullardaki küflenmeyecek veya parazit sorunu yaratmayacak odun parçaları gibi şeyler kullanabilirsiniz. Sonrasını örümceğe bırakın, ağ ila doldurur her yeri. Ağına yemek atarsınız, yemek hareket edince gelip ağ ile sarar ve ağın içine çeker.

Çözüm