Türü Nedir? (Ek olarak bazı sorularım var)

Huwkos

Yumurta
Üye
IMG_20220507_211416.jpg
(Makro Modunda Çektim Görüntü Kalitesi Kötü Olabilir)

Yaklaşık 2-3 Hafta Önce Buldum

1-1,5 Hafta Önce Yumurtladı(ama hala kanatları dökmedi normal midir bu?)

İlk İşcisi Çıktığında Deney Tüpüne Alıcam, Şırıngada Duruyor(şuan alsam strese girer mi?)

10 Cm Deney Tüpü Yeterli midir?

Ve Türüne Göre Ne İle Besleye Bileceğimi Yazabilir misiniz?

Çözüm
Messor kraliçesi, evet. Onun haricinde diğer arkadaşların söyledikleri şeylere uyabilirsin. Forumda da rehberler mevcut sorularınla ilgili. Forumda arama yapmayı unutmayın.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Ben messor sp ye benzetim bir hafta daha beklet yumurtlamaz ise salarsın ilk işçi çıktıktan sonra kuş yemi çim tohumu balık yemi kurtcuk çekirge yiyebilen bir tür test tüpü 16x10 yeterli olur bence tüpe aktarma konusunda şiringanın suyu çabuk biter bu yüzden yumurtlamadan test tüpüne aktar bence

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bu görselden belki cins tespiti yapabilen arkadaşlar olabilir ama benim için pek yeterli değil. Messor sp.(?) diyebilirim. Kanatlı olduğu halde koloni kuran kraliçeler de var fakat ilk işçi çıkana kadar beklemeniz lazım. Deney tüpüne ne zaman alırsanız alın strese girecektir, kaçınılmazdır. Şu an alırsanız yumurtaları yiyebilir de yemeyebilir de. İlk işçi çıkana kadar şırınga yeterli olur. 10cm deney tüpü de ilk işçi çıkana kadar yeterli olur. Su doldurunca zaten epey ufak bir alan kalıyor. Besleme vs. yapmak zahmetli olur. Dediğim gibi Messor sp. ise tohumlar (kuş yemi, çim tohumu vs.) ve protein sağlayabilecek besinler (canlı yem, yumurta vs.) ile besleyebilirsiniz. Cins hakkında daha detaylı bilgiye arama kısmından ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Bu görselden belki cins tespiti yapabilen arkadaşlar olabilir ama benim için pek yeterli değil. Messor(?) diyebilirim. Kanatlı olduğu halde koloni kuran kraliçeler de var fakat ilk işçi çıkana kadar beklemeniz lazım. Deney tüpüne ne zaman alırsanız alın strese girecektir, kaçınılmazdır. Şu an alırsanız yumurtaları yiyebilir de yemeyebilir de. İlk işçi çıkana kadar şırınga yeterli olur. 10cm deney tüpü de ilk işçi çıkana kadar yeterli olur. Su doldurunca zaten epey ufak bir alan kalıyor. Besleme vs. yapmak zahmetli olur. Dediğim gibi Messor ise tohumlar (kuş yemi, çim tohumu vs.) ve protein sağlayabilecek besinler (canlı yem, yumurta vs.) ile besleyebilirsiniz. Cins hakkında daha detaylı bilgiye arama kısmından ulaşabilirsiniz.
Testüpünde kalması bence mantıklı değil çünkü yumurta varken suyunun bitmesi kaçınılmaz

Huwkos

Yumurta
Üye
Bir soru daha sorucaktım pamuğu koparması normal mi? Az da olsa kopartıyor

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Test tüpünde kalması bence mantıklı değil çünkü yumurta varken suyunun bitmesi kaçınılmaz
Canlı zaten test tüpünde değil. Test tüpünde kalmayıp nerede kalacak zaten (şırınga haricinde)?
Bir soru daha soracaktım. Pamuğu koparması normal mi? Az da olsa kopartıyor.
Zaman zaman açıp bakıyorsanız yerine hala alışamamış olabilir. Kendisine göre düzenleme yapıyor olabilir belki. Normaldir yani.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Normal bendede var 5 adet messor ve yumurtalarının üstününe pamuk kopartıp koyuyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Canlı zaten test tüpünde değil. Test tüpünde kalmayıp nerede kalacak zaten (şırınga haricinde)?
Pardon şırınga yazacaktım çok özürdilerim

Huwkos

Yumurta
Üye

Zaman zaman açıp bakıyorsanız yerine hala alışamamış olabilir. Kendisine göre düzenleme yapıyor olabilir belki. Normaldir yani.
1 haftada bir bakıyorum üstünü açarak hareket ettirmeden
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

1 haftada bir bakıyorum üstünü açarak hareket ettirmeden
Sırf fotoğraf çekmek için çıkardım ilk kez

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yumurtalıysa bana göre at bir köşeye (gereksinimlerini sağlayıp) 1-1,5 ay hiç bakma ben öyle yapıyorum.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messor kraliçesi, evet. Onun haricinde diğer arkadaşların söyledikleri şeylere uyabilirsin. Forumda da rehberler mevcut sorularınla ilgili. Forumda arama yapmayı unutmayın.

Çözüm