Türü nedir ben pek anlayamadım

Berkeee0

Yumurta
Üye
Kaç gündür arıyorum ve bulamıyorum bugün arkadaşlarla gezerken bulduğum ikinci karınca. Ne yazık ki birincisinin üstüne basılmıştı ölmez diye aldım ama çok geçmeden öldü. Bulduğum yer Çukurova Üniversitesi ve daha çok karınca bulurum gibime geliyor. Peki türünü nedir yardımcı olabilir misiniz? Vücudu uzun geldi gözüme ama daha ilk karıncam o yüzden olabilir.IMG20220401225914.jpgIMG20220401225900.jpgIMG20220401225847.jpgIMG20220401225834.jpg

SemihSeberr

Yumurta
Üye
Kaç gündür arıyorum ve bulamıyorum bugün arkadaşlarla gezerken bulduğum ikinci karınca. Ne yazık ki birincisinin üstüne basılmıştı ölmez diye aldım ama çok geçmeden öldü. Bulduğum yer Çukurova Üniversitesi ve daha çok karınca bulurum gibime geliyor. Peki türünü nedir yardımcı olabilir misiniz? Vücudu uzun geldi gözüme ama daha ilk karıncam o yüzden olabilir.Ekli dosyayı görüntüle 2890Ekli dosyayı görüntüle 2891Ekli dosyayı görüntüle 2892Ekli dosyayı görüntüle 2893
camponotus kraliçesi aynısından buldum ve cinsinin camponotus consobrinus olduğunu düşünüyorum

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
camponotus kraliçesi aynısından buldum ve cinsinin camponotus consobrinus olduğunu düşünüyorum
camponotus cins, camponotus consobrinus tür adıdır türkiyede oldukça campo türü var özellikle spresifik bir tür değilse ayırmayız

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Camponotus (tanaemyrmex) cf. sanctus
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

reis sp hangi cinsin açılımı önemli değil benim için ama merak ediyorum.
Sp. cins açılımı değildir. Cinsi tespit edildiği halde türünü bilmiyorsak misal cinsinin Camponotus olduğunu bilip türü hakkında yorum yapamıyorsak Camponotus sp. deriz. Yani Camponotus cinsinin herhangi bir türü olabilir anlamında kullanılır. Açılımı ise species yani türdür.

Berkeee0

Yumurta
Üye
Camponotus (tanaemyrmex) cf. sanctus
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Sp. cins açılımı değildir. Cinsi tespit edildiği halde türünü bilmiyorsak misal cinsinin Camponotus olduğunu bilip türü hakkında yorum yapamıyorsak Camponotus sp. deriz. Yani Camponotus cinsinin herhangi bir türü olabilir anlamında kullanılır. Açılımı ise species yani türdür.
Eyvallah bilgi için teşekkürler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
bana componotus sanctus gibi geldi abdomen renk parçasından .

ÖmerAstam

Pupa
İlklerden
Üye
Kaç gündür arıyorum ve bulamıyorum bugün arkadaşlarla gezerken bulduğum ikinci karınca. Ne yazık ki birincisinin üstüne basılmıştı ölmez diye aldım ama çok geçmeden öldü. Bulduğum yer Çukurova Üniversitesi ve daha çok karınca bulurum gibime geliyor. Peki türünü nedir yardımcı olabilir misiniz? Vücudu uzun geldi gözüme ama daha ilk karıncam o yüzden olabilir.Ekli dosyayı görüntüle 2890Ekli dosyayı görüntüle 2891Ekli dosyayı görüntüle 2892Ekli dosyayı görüntüle 2893

Camponotus cinsine göre bakım ve şartlar sağlanmalı. İşçiler sonrasında Camponotus alt türü belirlenebilir. Mevcut Sanctus türüne göre sarılık daha açık görünüyor farklı olduğu belli :)