Az önce balkonda suyun içinde buldum 5-6 tane vardı bazıları ölmüştü bu hala canlı duruyordu aldım ama türünden emin değilim bana camponotus sanctus gibi geldi
Camponotus değil tetramorium sp.Az önce balkonda suyun içinde buldum 5-6 tane vardı bazıları ölmüştü bu hala canlı duruyordu aldım ama türünden emin değilim bana camponotus sanctus gibi geldi
Emin misiniz hocam birde zor bir türmü bakımı falan yeni başladım hobiye 1 messor sp kraliçem var ayrıca buna da bakablirmiyim ?Camponotus değil tetramorium sp.
Messorla yiyecek konusunda aynı bir tür tohum yer ama kırarak vermeniz lazım şekerli su ballı su içebilirler. Çok zor bir tür değil uygun size rahatsız etmemeniz yeterli olur.Emin misiniz hocam birde zor bir türmü bakımı falan yeni başladım hobiye 1 messor sp kraliçem var ayrıca buna da bakablirmiyim ?
Tetralar en az messor kadar bakımı kolay türlerEmin misiniz hocam birde zor bir türmü bakımı falan yeni başladım hobiye 1 messor sp kraliçem var ayrıca buna da bakablirmiyim ?
3-4 günde bir un kurdu,yumurta beyazı vs. şeyler yeterlimidir tohumlarla beraberHocam tetramoriumlar yarı hasatçıdır messorlar gibi tüm besin ihtiyaçlarını tohumlardan alamazlar. Protein de vermeniz gerekir.
Yeterlidir bu arada tohum verirken yumuşak tohumları seçin. Tetralar iyi kıramıyorlar.3-4 günde bir un kurdu,yumurta beyazı vs. şeyler yeterlimidir tohumlarla beraber
Yeterli3-4 günde bir un kurdu,yumurta beyazı vs. şeyler yeterlimidir tohumlarla beraber