Türü nedir acaba?

ashira

Minör
Üye
Tetramorium ve Messor demişsiniz ama ben kraliçe de Post Petiole göremedim muhtemelen Cataglyphis prensesi tahmin yaparken ilk önce alt familyasını tespit ederek tahmin etmeniz doğru sonuca ulaşmanızı kolaylaştırır. (Forumdaki alt familya rehberlerine bakabilirsiniz.)

pegasuZX

Intercaste
Üye
Arkadaşlar daha bu hafta yeni rehber paylaşıldı. Myrmicinae alt familyasıyla,Formicinae nasıl karışır? Alt familya ayrımı yapmasanız bile cataglyphis cinsinin kendine has thorax yapısı bile ap açık belli değil mi?

gokdenizz

Nanitik
Üye
Türkiye'deki cataglyphis cinslerine baktığımızda ve şuan uçuşunuda göz önünde bulundurursak
cataglyphis aenescens daha dün elime geçti bir tanesi ve cataglyphis cinsinde ayrım yapmak bence kolay çünkü hepsinin kendine has bir özelliği var. Renk ve boyutundan dolayı
cataglyphis aenescens olduğunu düşünüyorum.

Karınca16

Majör
Üye
Türkiye'deki cataglyphis cinslerine baktığımızda ve şuan uçuşunuda göz önünde bulundurursak
cataglyphis aenescens daha dün elime geçti bir tanesi ve cataglyphis cinsinde ayrım yapmak bence kolay çünkü hepsinin kendine has bir özelliği var. Renk ve boyutundan dolayı
Petiole görmeden bu kadar emin konuşmak doğru olmaz hocam.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Karınca16 dediği gibi petiole gözükmüyor. Ayrıca renkten ve sizin yaşadığınız bölgede uçtuğundan yola çıkarak tür tespiti yapılmaz. Makro çekim gereklidir. İyi hobiler.