Uzun süredir ağını kesip bakmiyordum sadece beslemesini yapıyordum bir baktım yavrulamis içinden 20 adet filan yavru çıktı ağında hepsi şimdi onları ayiricam artık meyve sineği kültürü oluştursam iyi olurSegestria florentina, zararsız ama ısırığı çok acıtır. @hakan_can doğru tahmin etti.
Tür Avrupa'da yerli. Türkiye'de yerli mi bilmiyorum ama başka ülkeden geldiyse de bilinçli bir şekilde, evcil hayvan ticareti için gelmemiştir bence. Evde besleyen çok az kişi var.
Böyle güzel başka kaynaklar da varmı eklembacaklılarla ilgili wikiden birde yazdığınızdan başka bilmiyorum he tabi birde inaturalist mesela karıncalardaki antwiki, antmaps, antweb gibiDüzeltme: Dünya Örümcek Kataloğu(örümcekler hakkındaki en önemli kaynak) Türkiye'yi hayvanın normal konumu arasında gösteriyor. Brezilya, Uruguay ve Arjantin'e beşer yollarla gitmiş
Ekli dosyayı görüntüle 40298
Çok var. iNaturalist, GBIF, ITIS, Encyclopedia of Life, BugGuide(bu Amerika özel), Animal Diversity Web. Örümceklere özel Araneae - Spiders of Europe, srs.britishspiders.org.uk ve britishspiders.org.uk, Zıplayan örümcekler için jumping-spiders.comBöyle güzel başka kaynaklar da varmı eklembacaklılarla ilgili wikiden birde yazdığınızdan başka bilmiyorum he tabi birde inaturalist mesela karıncalardaki antwiki, antmaps, antweb gibi
Geçene yaprakların arasında boyutu tetrimoryum işçisi kadar olan bir zıplayan örümcek yakaladım renkleri sırt açık yeşil ve bacakları hafif mor çok hoş o boyutta bir zıplayan örümceğe mikro un kurdu verebilir miyim ve türü tahminen nedirÇok var. iNaturalist, GBIF, ITIS, Encyclopedia of Life, BugGuide(bu Amerika özel), Animal Diversity Web. Örümceklere özel Araneae - Spiders of Europe, srs.britishspiders.org.uk ve britishspiders.org.uk, Zıplayan örümcekler için jumping-spiders.com
Belki ileride kaynakları sıraladığım bir konu açarım.
Bu kaynaklar çok iyi oldu hepsini kaydedeceğim varsa dahası onlarıda kaydederim😅 kaynakları sıraladığınız bir konu gelmesi kesinlikle çok iyi olur çünki bulması biraz zor birçok kişi için aşırı yararlı olur.Çok var. iNaturalist, GBIF, ITIS, Encyclopedia of Life, BugGuide(bu Amerika özel), Animal Diversity Web. Örümceklere özel Araneae - Spiders of Europe, srs.britishspiders.org.uk ve britishspiders.org.uk, Zıplayan örümcekler için jumping-spiders.com
Belki ileride kaynakları sıraladığım bir konu açarım.
Karınca cinslerini bilmiyorum, sanırım bahsettiğiniz cins işçileri 2 mm civarı. Ölçü birimi olarak söylerseniz daha iyi olur, örümcek 2 mm mi? Eğer o kadar küçükse yem bulmak zor olur. Mikro un kurdu yer mi bilmiyorum.Geçene yaprakların arasında boyutu tetrimoryum işçisi kadar olan bir zıplayan örümcek yakaladım renkleri sırt açık yeşil ve bacakları hafif mor çok hoş o boyutta bir zıplayan örümceğe mikro un kurdu verebilir miyim ve türü tahminen nedir
Ya bu gece ya da yarın sabah yaparım bildiğim tüm güzel kaynakların bir listesini.👍Bu kaynaklar çok iyi oldu hepsini kaydedeceğim varsa dahası onlarıda kaydederim😅 kaynakları sıraladığınız bir konu gelmesi kesinlikle çok iyi olur çünki bulması biraz zor birçok kişi için aşırı yararlı olur.
Evet 2mm civarı kücük bir tür formu kirletmek istemedik bu kadar kolay bir konuyla o yüzden yazdım kusura bakmayın.Karınca cinslerini bilmiyorum, sanırım bahsettiğiniz cins işçileri 2 mm civarı. Ölçü birimi olarak söylerseniz daha iyi olur, örümcek 2 mm mi? Eğer o kadar küçükse yem bulmak zor olur. Mikro un kurdu yer mi bilmiyorum.
Bir dahaki sefere başkasının konusunun altında sormak yerine kendi konunuzu açarsanız daha iyi olur.
Şimdiden teşekkürlerYa bu gece ya da yarın sabah yaparım bildiğim tüm güzel kaynakların bir listesini.👍
Özelden foto vs atma şansınız var mı merak ediyorum nasıl beslediğinizi.Türün Latince ismini unuttum ama bir tür tünel örümceği bendede var. En dikkat çeken şey ön. Diş ve ağzının yanında duran eklemlerinin yeşil bir fosfor ile parlaması zararsızdır Türkiye'ye kaçak olarak gelen yabancı bir türdür.
Özelden foto vs atma şansınız var mı merak ediyorum nasıl beslediğinizi.