Ben de de sanırsam messor var 3 tane ve aynı durum çok halsiz sıkıntı olur mu, neden böyle?Messor kraliçesi
Kraliçeler genelde çok hariket etmez.Sıcaklık düşük ise ondan kaynaklı olabilir.Ben de de sanırsam messor var 3 tane ve aynı durum çok halsiz sıkıntı olur mu, neden böyle?
Tamamdır bir de bir tanesini enerji içeceği paketiyle taşıdım eve kadar sorun olur muKraliçeler genelde çok hariket etmez.Sıcaklık düşük ise ondan kaynaklı olabilir.
Ankara 15-20 derece rüzgarlı havada duvara tırmanırken buldumKraliçeler genelde çok hariket etmez.Sıcaklık düşük ise ondan kaynaklı olabilir.
Kraliçenin bulunduğu ortamın sıcaklığını 20 derceden yukarıda tutun 25 derece çok iyi olurAnkara 15-20 derece rüzgarlı havada duvara tırmanırken buldum
Olmaz muhtemelen.kralicenin üstünde kaldıysa kraliçeyi 1 sn içme suyuna batırıp temizleyebilirsinizTamamdır bir de bir tanesini enerji içeceği paketiyle taşıdım eve kadar sorun olur mu
Dün tüpe koyduktan sonra sadece birkez baktım ve hareket kabiliyeti çok azdı. Şu anda saat 11.20 neredeyse bulduktan 15-20 saat geçmiş ev sıcaklığı ile kendine gelmiş olmalı ki tüpü açınca hemen hareketlendi ve etrafta yürümeye başladı arka bacağınıda rahatça kullanıyor. Sizin dediğiniz gibi sıcaklık bayağı fark etmiş. Yardımınız için teşekkürler kraliçe bayağı büyük birşeye benziyor bu koloniden büyük verim almayı düşünüyorum. + kış uykusu dönemi yaklaşıyor bu yeni kraliçe yumurtlar ve işçileri çıkarsa ben Ekim sonu gibi kış uykusuna yatırmayı düşünüyorum bu yeni kraliçeyi yatırmaya gerek var mı yoksa ilk sene gerek yok mu. Teşekkürler.Kraliçenin bulunduğu ortamın sıcaklığını 20 derceden yukarıda tutun 25 derece çok iyi olur
Yoksa verim almaniz biraz zor
İlk sene yatırmaya gerek yoktur.Ama yinede yatırılan koloniler daha fazla verim alıyor kraliçe yumurtlamaz gelişim yavaşlar ise yatırabilirsiniz.Dün tüpe koyduktan sonra sadece birkez baktım ve hareket kabiliyeti çok azdı. Şu anda saat 11.20 neredeyse bulduktan 15-20 saat geçmiş ev sıcaklığı ile kendine gelmiş olmalı ki tüpü açınca hemen hareketlendi ve etrafta yürümeye başladı arka bacağınıda rahatça kullanıyor. Sizin dediğiniz gibi sıcaklık bayağı fark etmiş. Yardımınız için teşekkürler kraliçe bayağı büyük birşeye benziyor bu koloniden büyük verim almayı düşünüyorum. + kış uykusu dönemi yaklaşıyor bu yeni kraliçe yumurtlar ve işçileri çıkarsa ben Ekim sonu gibi kış uykusuna yatırmayı düşünüyorum bu yeni kraliçeyi yatırmaya gerek var mı yoksa ilk sene gerek yok mu. Teşekkürler.