Türü ne hızlı, büyük, kırmızı, sahilde buldum

Mert_ciftci

Yumurta
Üye
Çok hızlı gidiyor, gördüğüm en büyük boydaki karınca, bu paylaştığımdan daha büyük, daha hızlıları var. bi arıyla neredeyse aynı boydalar. vanda yaşıyorum, sahil kenarında gördüm, genelde hep görüyorum göl taraflarında, ben bunların kraliçesine nasıl ulaşabilirim, nasıl toplayabilirim, bide toplarsam tüpte yaşarmı çünkü çok büyük, yoksa alanı yok diye ölürmü. Başka açıdan çekemem ,bir daha bulamam çünkü. Birde bu galiba işçi , çünkü bundan daha büyük kafalı, daha uzun bacaklı, karıncalar vardı galiba asker onlar. Birde arka kısımlarında olan bölüm çok yukarıda, yukarıya doğru kırılmış gibi duruyor hepsinin, tam dik değil ama çok dik.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-08-13-21-43-38-127_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-13-21-43-38-127_com.miui.gallery.jpg
    40.1 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_2024-08-13-21-43-29-192_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-13-21-43-29-192_com.miui.gallery.jpg
    43.7 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2024-08-13-21-43-21-551_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-13-21-43-21-551_com.miui.gallery.jpg
    50.6 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2024-08-13-21-42-50-761_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-13-21-42-50-761_com.miui.gallery.jpg
    25.4 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2024-08-13-21-42-23-410_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-13-21-42-23-410_com.miui.gallery.jpg
    28.2 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2024-08-13-21-42-06-564_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-13-21-42-06-564_com.miui.gallery.jpg
    29.3 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2024-08-13-21-41-56-646_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-13-21-41-56-646_com.miui.gallery.jpg
    30.3 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2024-08-13-21-41-15-241_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-13-21-41-15-241_com.miui.gallery.jpg
    38.1 KB · Görüntüleme: 17
Çözüm
Çok hızlı gidiyor, gördüğüm en büyük boydaki karınca, bu paylaştığımdan daha büyük, daha hızlıları var. bi arıyla neredeyse aynı boydalar. vanda yaşıyorum, sahil kenarında gördüm, genelde hep görüyorum göl taraflarında, ben bunların kraliçesine nasıl ulaşabilirim, nasıl toplayabilirim, bide toplarsam tüpte yaşarmı çünkü çok büyük, yoksa alanı yok diye ölürmü. Başka açıdan çekemem ,bir daha bulamam çünkü. Birde bu galiba işçi , çünkü bundan daha büyük kafalı, daha uzun bacaklı, karıncalar vardı galiba asker onlar. Birde arka kısımlarında olan bölüm çok yukarıda, yukarıya doğru kırılmış gibi duruyor hepsinin, tam dik değil ama çok dik.
Cataglyphis işçisi, türü de muhtemelen nodus.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Cataglyphis işçisi, türü de muhtemelen nodus.

Çözüm

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selam hocam bulduğunuz karıncanın türü Cataglyphis nodus. Oldukça agresif ve hızlı bir türdür. Bu türün uçuşları yoğun olarak temmuz ayında gerçekleştiği için şu an bulma şansınız daha az. Yine de saat 13:00-16:00 arasında işçiyi bulduğunuz yerlerde aramaya çıkabilirsiniz, belki şansınız yaver gider.

Bu türün bakımı amatör hobiciler için oldukça zordur. Biraz şans faktörü de var, ama çoğu zaman bilgi ve tecrübe önemlidir. Forumumuzda mevcut olan Cataglyphis nodus günlüğünü ve bakım rehberini aşağıya ekliyorum. Özellikle günlüğü incelemenizi tavsiye ederim. Bu türde asker yoktur.

Mert_ciftci

Yumurta
Üye
Hocam bana vanda bulabileceğim, askeri olan en güçlü, bakabileceğim, koloniyi söylermisin lütfen. çok güçlü bi koloni olsun istiyorum, vahşi bi ırk beslemek istiyorum, böcek falan attığım zaman üşüşsünler üstüne, parçalasınlar hemen, karıncalar arasında güç sıralaması falan varmı? zirvedeki koloni hangisi olur hepsini kapıştırsalar. Yanlış anlamayın hayvanları birbirine öldürtmek gibi bi niyetim yok, zaten vereceğim böcekleride ölü veririm versem, canlı yem atmaya bile içim el vermiyor.

sNel

Larva
Üye
Hocam bana vanda bulabileceğim, askeri olan en güçlü, bakabileceğim, koloniyi söylermisin lütfen. çok güçlü bi koloni olsun istiyorum, vahşi bi ırk beslemek istiyorum, böcek falan attığım zaman üşüşsünler üstüne, parçalasınlar hemen, karıncalar arasında güç sıralaması falan varmı? zirvedeki koloni hangisi olur hepsini kapıştırsalar. Yanlış anlamayın hayvanları birbirine öldürtmek gibi bi niyetim yok, zaten vereceğim böcekleride ölü veririm versem, canlı yem atmaya bile içim el vermiyor.
Tetramorium, Pheidole olabilir küçükler ama baya agresifler. Vanda bulunur mu tam bilmiyorum ama.

Düzenleme: Haritaya baktım ikisi de var olarak gözüküyor.

Mert_ciftci

Yumurta
Üye
Tetramorium, Pheidole olabilir küçükler ama baya agresifler. Vanda bulunur mu tam bilmiyorum ama.

Düzenleme: Haritaya baktım ikisi de var olarak gözüküyor.
Hocam bunları bizim gariban, siyah, sokak karıncaları bile parçalar gibi duruyor, emin misin güçlü olduklarına?

Moderatör tarafında düzenlendi:

sNel

Larva
Üye
Hocam bunları bizim gariban, siyah, sokak karıncaları bile parçalar gibi duruyor, emin misin güçlü olduklarına.
Kanka bide major ve minör işçi ne oluyor konudan bağımsız, forumda aradığım şeyleri bulamıyorum, adam akıllı kullanamıyorum, işçi asker böyle şeyleri anlatan bi konu varsa paylaşırmısın bi okuyayım.
Hocam bakmayın gariban durduklarına sayıları çok fazla oluyor, sayı üstünlüklerini kullanıp diğer kolonilere saldırıyorlar.

'Majör İşçiler' https://karincaciftligim.com/threads/major-isciler.1183/

'Asker Kastı hk;' https://karincaciftligim.com/threads/asker-kasti-hk.8555/

Çok yararlı bilgiler bir oturuşta okuman şart değil vakit buldukça konu konu bile okuyabilirsin.

Düzenleme: Konu konu derken pek açıklayıcı olmamış. Konulardaki başlıkları kast etmiştim.

Mert_ciftci

Yumurta
Üye
Hocam bakmayın gariban durduklarına sayıları çok fazla oluyor, sayı üstünlüklerini kullanıp diğer kolonilere saldırıyorlar.

'Majör İşçiler' https://karincaciftligim.com/threads/major-isciler.1183/

'Asker Kastı hk;' https://karincaciftligim.com/threads/asker-kasti-hk.8555/

Çok yararlı bilgiler bir oturuşta okuman şart değil vakit buldukça konu konu bile okuyabilirsin.
Tamam teşekkür ederim, yeni bir konu açtım oraya yorum yaparmısın, çok çeşitli bi tür istediğimi söyledim, ona örnek verebilirsen çok iyi olur.