Aga gruplarda farkli birşey diyorlar anlamadim kiLasius demiş Pratensis önceki açtığın konuda, daha niye soruyorsun ki?
Pratensis'ten bahsediyoruz 😎Aga gruplarda farkli birşey diyorlar anlamadim ki
bu fotoğraflar bile belli olmayabilir o iki cinsten hangisi olduğu pupalardan net bir şekilde anlarsınız
Şuanda konuyu aşırı gereksiz uzatıyosunuz
Tamam kusura bakmayın tapinomanin multi olduğunu biliyorum Ve elimde 11 tane var onagöre multi denemek için bu kadar anket açtım pupa olduklarinda dm olarak atsam olurmu sana ?Morfolojik olarak birbirlerine çok yakın türleri var Lasius ve Tapinomanın. Yani Abdomen ucuna makro çekim yaparsınız öyle anlaşılır ya da yumurtaların pupa olmasını beklersiniz öyle anlaşılır.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Ayrıca aynı konu içerisinden de sorabilirdiniz. Ya da mesajıma alıntı atabilirdiniz hangisi diyerek. Farklı konu açmanız konusundaki tepkiler haksız değil.
cinsini bile belirlememişken multi oaln bir tür olduğunu nerden söylediniz merak ettim deneyecekseniz iki tane vs yanyana koyun 10 tanesini değilTamam kusura bakmayın tapinomanin multi olduğunu biliyorum Ve elimde 11 tane var onagöre multi denemek için bu kadar anket açtım pupa olduklarinda dm olarak atsam olurmu sana ?
Hayır anlamak mi istemiyorsun 11 tane kraliçe var elimde eğer tapinoma ise multi yapacam (bu 11 tanesini aynı yere koyacam anlamına gelmiyor)cinsini bile belirlememişken multi oaln bir tür olduğunu nerden söylediniz merak ettim deneyecekseniz iki tane vs yanyana koyun 10 tanesini değil
Pupada lasius koza örüyor tapinoma örmüyor. Burdan ayırt edebilirsiniz.Tamam kusura bakmayın tapinomanin multi olduğunu biliyorum Ve elimde 11 tane var onagöre multi denemek için bu kadar anket açtım pupa olduklarinda dm olarak atsam olurmu sana ?
Tapinoma olması multi olması için yeterli bir sebep değil, türlerinin aynı olması lazım.Hayır anlamak mi istemiyorsun 11 tane kraliçe var elimde eğer tapinoma ise multi yapacam (bu 11 tanesini aynı yere koyacam anlamına gelmiyor)