Türü, cinsi nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emirdemir43

Media
Üye
Ben olabilir yazdım zaten. Olma ihtimali var diye olabilir demek %100 kesinlikle o demek değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hiç yoktan bi seçeneğim oluyor hiç bişey yazmamasından iyi
Seçeneğin doğru olduğu ne malum? Bende o zaman Camponotus mutilarius diyeyim. Sonuç olarak bu da bir seçenek. Ya da Camponotus thoracicus, C.sanctus, C, samius veya diğer binlerce türden birini söyleyeyim. Seçenek doğru değilse, söylenmesinin bir anlamı yok. Sallamaktan öteye geçmiş olunmaz. Bu durumda hiç yazmaması daha iyi bir 'seçenek'.

Emirdemir43

Media
Üye
Ama dediklerinizin renkleri uyuşmuyor ben mantıklı bir tahmin yaptım en azından ama siz haklısınız.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ama dediklerinizin renkleri uyuşmuyor ben mantıklı bir tahmin yaptım en azından ama siz haklısınız.
Renk... Anlıyorum..
Birçok konu altında defalarca kez renk olayı hakkında açıklama yapıldı. Aynı morfolojiye sahip bir sürü tür var. Renge bakarak Camponotus aethiops ve oertzeni kraliçelerini ayırt etmenizi istiyorum mesela. Edemezsiniz çünkü bunların ayrımı gastral tergitteki pubescencelerin posteriordaki konumu ve uzunluğu ile yapılıyor. Ama sonuç olarak aynı renkteler değil mi sizin için? Lütfen şu birkaç konuyu inceleyin, sizin yararınıza olacağından eminim.

eren621

Yumurta
Üye
Bazı konularda camponotus baldacci türü denildiğinde çözüm olarak işaretlenmiş onların nasıl doğru olduğunu anladınız merak ediyorum.

emre9293

Replete
Üye
Bazı konular dediklerinizden örnek atar mısınız?
Bazı konularda camponotus baldacci türü denildiğinde çözüm olarak işaretlenmiş onların nasıl doğru olduğunu anladınız merak ediyorum.
Evet arattığımda C. baldaccii'ye çözüm verilen konular var fakat çözüm verme yetkisi Moderatörle sınırlı değil. O konularda konu sahiplerinin de çözüm verdiğini düşünüyorum. Bir önceki baldaccii tartışması yapılan konuda @Niko990 hocam, bu konuda ise @Ares hocam neden tür tespiti yapılamayacağını açıklamış zaten.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-10-21-15-47-55-27_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-10-21-15-47-55-27_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    65 KB · Görüntüleme: 6
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...