Sağolun. Nasıl anladınız biraz anlatabilir misiniz?Cinsi Lasius. Muhtemelen L. brunneus tür grubundan.
Lasius brunneus tür grubuna benzetmemin sebebi kafasının geniş görünmesi ve açık bir morpha sahip olması. Daha ayırt edici özellikleri var tabii ki. Ama attığınız fotoğraftan sadece bu kadar çıkarımda bulunabildim. Zaten verdiğim tür grubunu da kesin olarak söylemedim.Sağolun. Nasıl anladınız biraz anlatabilir misiniz?
Myrmica cinsi kraliçe/prenses.Bende giresunluyum masaya bir tane kraliçe geldi
Ekli dosyayı görüntüle 29668
Giresun'da bul
Nasıl beslenir. Bu kraliçe hakkında bir bilginiz var mı?Myrmica cinsi kraliçe/prenses.
Forumda myrmica rehberi vardı okuyabilirsiniz.Nasıl beslenir. Bu kraliçe hakkında bir bilginiz var mı?
yumutlamaya hazır mı yoksa çifleşmesimi gerek. doğaya salayım mı yoksa test tüpüne mi koyayımForumda myrmica rehberi vardı okuyabilirsiniz.
Test tüpüne koy ve 2 hafta titreşimsiz ve ışıksız bir yerde kendi haline bırak 2 hafta sonunda eğer yumurta yoksa yada kanat dokmemisse doğaya salabilirsinyumutlamaya hazır mı yoksa çifleşmesimi gerek. doğaya salayım mı yoksa test tüpüne mi koyayım
2 haftaya gerek yok gibi zaten hayvan stressizse en geç 3 güne yumurtluyorTest tüpüne koy ve 2 hafta titreşimsiz ve ışıksız bir yerde kendi haline bırak 2 hafta sonunda eğer yumurta yoksa yada kanat dokmemisse doğaya salabilirsin
benim 1.5 ayda anca yumurta aldığım kolonilerim oldu. sadece stress değil kraliçenin durumu da yumurta alma konusunu uzatabiliyor. 3 günde yumurta almanızın sebebi sadace stresi azaltmak değil kraliçenin sağlıklı ve dinç olmasından da kaynaklanıyor ve aynı zamanda türe göre de değişiyor. yani 3 günde yumurtluyor gibi söylemler yeni hobicilerin kafasını karıştırabilir. daha dikkatli olalım hocam.2 haftaya gerek yok gibi zaten hayvan stressizse en geç 3 güne yumurtluyor