Merhaba sevgili hobiciler, fotoğraflardaki karıncalar sanırım işçi. Ama bunların kış uykusunda olması gerekmiyor mu neden dışarıdalar? Ve bir de cinsleri nedir acaba? Abdomenlerinin ucu sivri ve oldukça küçükler.şimdiden teşekkür ederim.
Hava biraz karanlıktı.en net bunları çekebildim malesef.Daha belirgin ve net fotoğraflar çekersen daha çok yardımcı olabiliriz Onur.
hangi alanda gördün hocam, etraf nasıldı. orman gibi bir yer mi yoksa şehir içi mi?Hava biraz karanlıktı.en net bunları çekebildim malesef.
Zor durumlarda işçiler mecburen keşife çıkıyor hatırladığım kadarıyla. Onun dışında daha yakından çekebilirsen cins verebiliriz.Merhaba sevgili hobiciler, fotoğraflardaki karıncalar sanırım işçi. Ama bunların kış uykusunda olması gerekmiyor mu neden dışarıdalar? Ve bir de cinsleri nedir acaba? Abdomenlerinin ucu sivri ve oldukça küçükler.şimdiden teşekkür ederim.
Evimin hemen yanında bir duvar ve kaldırım taşlarının içine yuva yapmışlar. Etraf ful beton zatenhangi alanda gördün hocam, etraf nasıldı. orman gibi bir yer mi yoksa şehir içi mi?
anladım hocam, yukarıdaki arkadaşın attığı ilk türe benzettim bende fakat farklı kişiler de elbet yorum yapar.Evimin hemen yanında bir duvar ve kaldırım taşlarının içine yuva yapmışlar. Etraf ful beton zaten
Nitens var da imparisin akademik camiada Türkiye'de kaydı yok.Prenolepis imparis'e benziyor. Daha net ve yakın bi fotoğraf olsa net bi cevap verilebilirdi, ancak fotoğraf net bi cevap vermek için yeterince uygun değil.
Bilmiyordum, "Bu fotoğraflarla sallamaktan baika şansımız yok" benden bu yolda ilerledim benzetmeye çalıştım.Bu fotoğraflarla sallamaktan baika şansımız yok ben tapionoma sp. diyorum. -petiole adeti bile belli olmuyor-
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Nitens var da imparisin akademik camiada Türkiye'de kaydı yok.
Yok amacım kışkırtmak değil zaten, doğrusunu belirtmek istedim. Şuan kurduğun cümlede de anlatım bozukluğu var da sıkıntı değil.Bilmiyordum, "Bu fotoğraflarla sallamaktan baika şansımız yok" benden bu yolda ilerledim benzetmeye çalıştım.
Yanlış anladın kışkırmalık birşey olmadığının farkındayım anlatmak istediğim; benzetebildiğim kadar benzetip sonucu arkadaşla paylaşmak istedim bilgi içinde teşekkürler.Yok amacım kışkırtmak değil zaten, doğrusunu belirtmek istedim. Şuan kurduğun cümlede de anlatım bozukluğu var da sıkıntı değil.
Bana tapinoma sp. gibi geldi ama emin değilim. Bu arada 2. resimde sağdaki karınca kraliçe gibi duruyor. Thoraxı geniş. Yanlış görüyor da olabiliriz tabi, resimler net değilMerhaba sevgili hobiciler, fotoğraflardaki karıncalar sanırım işçi. Ama bunların kış uykusunda olması gerekmiyor mu neden dışarıdalar? Ve bir de cinsleri nedir acaba? Abdomenlerinin ucu sivri ve oldukça küçükler.şimdiden teşekkür ederim.
Yok hocam kraliçe değil.Bana tapinoma sp. gibi geldi ama emin değilim. Bu arada 2. resimde sağdaki karınca kraliçe gibi duruyor. Thoraxı geniş. Yanlış görüyor da olabiliriz tabi, resimler net değil
kraliçe değil ama tapinoma olabilir gibi geliyor bana da ama fotoğraf kötü.Bana tapinoma sp. gibi geldi ama emin değilim. Bu arada 2. resimde sağdaki karınca kraliçe gibi duruyor. Thoraxı geniş. Yanlış görüyor da olabiliriz tabi, resimler net değil