Türleri nedir?

Onur

Minör
Üye
Merhaba sevgili hobiciler, fotoğraflardaki karıncalar sanırım işçi. Ama bunların kış uykusunda olması gerekmiyor mu neden dışarıdalar? Ve bir de cinsleri nedir acaba? Abdomenlerinin ucu sivri ve oldukça küçükler.şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 20220118_175734.jpg
    20220118_175734.jpg
    57.2 KB · Görüntüleme: 107
  • 20220118_175216.jpg
    20220118_175216.jpg
    42.7 KB · Görüntüleme: 107

Beowulfs

Yumurta
Üye
Lepisiota st. olduğunu düşünüyorum

b1bf6ed1306cc174fa18ab0b4aab8652.jpg
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yada Prenolepis st. muhtemelen bu, bunlar kışında aktif oluyorlar, şubat gibiydi yanlış hatırlamıyorsam uçuşları.
1877336284_4092da1613_b.jpg

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba sevgili hobiciler, fotoğraflardaki karıncalar sanırım işçi. Ama bunların kış uykusunda olması gerekmiyor mu neden dışarıdalar? Ve bir de cinsleri nedir acaba? Abdomenlerinin ucu sivri ve oldukça küçükler.şimdiden teşekkür ederim.
Zor durumlarda işçiler mecburen keşife çıkıyor hatırladığım kadarıyla. Onun dışında daha yakından çekebilirsen cins verebiliriz.

Nazdravia

Yumurta
İlklerden
Üye
Prenolepis sp. gibi gördüm ama emin değilim. Hem daha iyi foto hem de daha bilgili birisine sormak lazim

FatihUzunkaya

Yumurta
Üye
Prenolepis imparis'e benziyor. Daha net ve yakın bi fotoğraf olsa net bi cevap verilebilirdi, ancak fotoğraf net bi cevap vermek için yeterince uygun değil.

enesrx

Yumurta
Üye
Bu fotoğraflarla sallamaktan başka şansımız yok ben tapionoma sp. diyorum. -petiole adeti bile belli olmuyor-

Prenolepis imparis'e benziyor. Daha net ve yakın bi fotoğraf olsa net bi cevap verilebilirdi, ancak fotoğraf net bi cevap vermek için yeterince uygun değil.
Nitens var da imparisin akademik camiada Türkiye'de kaydı yok.

Son düzenleme:

FatihUzunkaya

Yumurta
Üye
Bu fotoğraflarla sallamaktan baika şansımız yok ben tapionoma sp. diyorum. -petiole adeti bile belli olmuyor-

Nitens var da imparisin akademik camiada Türkiye'de kaydı yok.
Bilmiyordum, "Bu fotoğraflarla sallamaktan baika şansımız yok" benden bu yolda ilerledim benzetmeye çalıştım.

FatihUzunkaya

Yumurta
Üye
Yok amacım kışkırtmak değil zaten, doğrusunu belirtmek istedim. Şuan kurduğun cümlede de anlatım bozukluğu var da sıkıntı değil.
Yanlış anladın kışkırmalık birşey olmadığının farkındayım anlatmak istediğim; benzetebildiğim kadar benzetip sonucu arkadaşla paylaşmak istedim bilgi içinde teşekkürler.

feondulf

Yumurta
Üye
Fotoğraflar net değil. Kesin kanıya varmak için daha net fotoğraflar gerekli. Kışın aktif olan karıncalardan biri olabilir.

MuratErfidan

Yumurta
İlklerden
Üye
Bana tapinoma sp. gibi geldi ama emin değilim. Bu arada 2. resimde sağdaki karınca kraliçe gibi duruyor. Thoraxı geniş. Yanlış görüyor da olabiliriz tabi, resimler net değil