Bu fotoğraflardaki karıncaların cinslerini söyleyebilir misiniz?
1. Formica sp.Bu fotoğraflardaki karıncaların cinslerini söyleyebilir misiniz?
1. Formica sp.Bu fotoğraflardaki karıncaların cinslerini söyleyebilir misiniz?
fotoğraf da kraliçe yok?Dostum o componotuslardan 1 tane de bana ayırır mısın
Son resimdekilerden bahsediyorumfotoğraf da kraliçe yok?
Onlar major.Son resimdekilerden bahsediyorum
Arada Çokk bariz net bir şekilde kraliçelerde var kafam kadarda abdomenleri var hatta. nasıl major olabilirkiOnlar major.
Abdomenle kraliçe ayrılımı yapılmaz. Foto da kraliçe göremiyorum ben, büyük olanların hepsi major.Arada Çokk bariz net bir şekilde kraliçelerde var kafam kadarda abdomenleri var hatta. nasıl major olabilirki
Hayır orada kraliçe yok. Abdomenden kraliçe olduğu hakkında yorum yapmaya çalışırsanız şekerli su içtiğinde bir işçiyi kraliçe olarak düşünürsünüz. Fark thoraxtadır.Arada Çokk bariz net bir şekilde kraliçelerde var kafam kadarda abdomenleri var hatta. nasıl major olabilirki
Sizce 4. Fotoğraftaki karınca hangi türdür.ben cataglyphise benzettim.Hayır orada kraliçe yok. Abdomenden kraliçe olduğu hakkında yorum yapmaya çalışırsanız şekerli su içtiğinde bir işçiyi kraliçe olarak düşünürsünüz. Fark thoraxtadır.
Cataglyphis cinsi dediğiniz gibi. Türü de livida. Ayrıca 2. cins pheidole değil, messor.Sizce 4. Fotoğraftaki karınca hangi türdür.ben cataglyphise benzettim.
Sağ alttaki işçinin kafası messora göre büyük değil mi?Cataglyphis cinsi dediğiniz gibi. Türü de livida. Ayrıca 2. cins pheidole değil, messor.
İyi gözlemle, 3 sınıf işçi var orada. Yani bu polimorfik bir tür olduğu anlamına geliyor. Pheidoleler dimorfiktir. Onun için messor.Sağ alttaki işçinin kafası messora göre büyük değil mi?
Ama çok küçüklerdi messora göre.İyi gözlemle, 3 sınıf işçi var orada. Yani bu polimorfik bir tür olduğu anlamına geliyor. Pheidoleler dimorfiktir. Onun için messor.
Minor-media-major görüyorum ben o görselde. 3 sınıf işçi var. Oysa pheidoleler 2 sınıflıdır, işçi ve asker olarak. Boyutlar türlere göre değişiklik gösteriyor. Bir cinsin türü aynı cinsin farklı bir türünün 2-3 katı bile olabiliyor. Yine de farklı görseller eklerseniz daha da emin olabiliriz.Ama çok küçüklerdi messora göre.
Güzel detaymış. Dediğiniz gibi görseldeki cins polimorfik.İyi gözlemle, 3 sınıf işçi var orada. Yani bu polimorfik bir tür olduğu anlamına geliyor. Pheidoleler dimorfiktir. Onun için messor.
Mojor deil bu arada sırt kısmına bakAbdomenle kraliçe ayrılımı yapılmaz. Foto da kraliçe göremiyorum ben, büyük olanların hepsi major.