1=crematogaster schmidti-(scutellaris benziyor ama tr'de yok)1 Crematogaster
Ekli dosyayı görüntüle 44051Ekli dosyayı görüntüle 44052Ekli dosyayı görüntüle 44053
2 Pheidole
Ekli dosyayı görüntüle 44061
Ekli dosyayı görüntüle 44054Ekli dosyayı görüntüle 44055Ekli dosyayı görüntüle 44056Ekli dosyayı görüntüle 44057
3 Temnothorax yada Tetramorium emin değiliz.
Ekli dosyayı görüntüle 44058Ekli dosyayı görüntüle 44059Ekli dosyayı görüntüle 44060
Türleri nelerdir bilen varsa söyleyebilir mi? Bazı türlerden birkaç tane var o yüzden hangi fotoğraftakinin ne olduğunu söylerseniz sevinirim.
Abi iki tür pheodüle var yada biri farklı bir cins dikkat ettiysen sence ne ?1=crematogaster schmidti-(scutellaris benziyor ama tr'de yok)
2=pheidole megacephala
3=temnothorax exilis
Bunlar benim tahminlerim. Tabi doğru yanlış olabilir.
kimi kaynak scutellaris var diyor ama kimisinde yok. Onu anlayamadım.
ikiside aynı gibi duruyor ama anlayamadım. https://karincaciftligim.com/threads/turkiyede-kayda-alinmis-karinca-turleri.3180/ formda böyle bir rehber var burdan bakabilirsin.Abi iki tür pheodüle var yada biri farklı bir cins dikkat ettiysen sence ne ?
ikiside aynı gibi duruyor ama anlayamadım. https://karincaciftligim.com/threads/turkiyede-kayda-alinmis-karinca-turleri.3180/ formda böyle bir rehber var burdan bakabilirsin.
Pheidole balcanica benziyor. Eğer balcanica ise bu tür çok küçük farklılıklar ile ayırt ediliyor. gövdesinde sarılık var bundan dolayı balcanica diyorum.
Saol abi aynı karıncalarda git gide farklılıklar görüyorum bir sürü farklı cins ve tür buldum.Pheidole balcanica benziyor. Eğer balcanica ise bu tür çok küçük farklılıklar ile ayırt ediliyor. gövdesinde sarılık var bundan dolayı balcanica diyorum.
türü çoğu karıncada önemli değil. Cinsi bilindiğinde zaten beslenmesi aynı oluyor yani türüne çok takma.Saol abi aynı karıncalarda git gide farklılıklar görüyorum bir sürü farklı cins ve tür buldum.
Ok başta hepsi crema sanıyordum yakından foto cektim 3 farklı cins çıktı o yüzden dedim.türü çoğu karıncada önemli değil. Cinsi bilindiğinde zaten beslenmesi aynı oluyor yani türüne çok takma.