Türleri nedir ???

Darkneslion

Yumurta
Üye
1.
İlk bir hafta yumurtlamadı , sonradan 4-5 yumurta aldım ve daha yeni kantlarını döktü. Araştırdım ama tam sonuç alamadım. (Bulunma Tarihi : 18.06.2024 , Öğle vakti)cut 2.png

cut 4.png

cut 5.png

cut 6.png
(Kanatlarını döktükten sonraki hali)

2.
Hangi tür araştırmadım. Birbirlerine çok yakınlardı ben de multi denedim , işe yaramış gibi duruyor . Tek seferde 40-50 adet yumurta aldım hobide yeniyim sizce başa çıkabilir miyim? (Bulunma Tarihleri : 03.07.2024 ikindi vakti)
cut 3.png
(bulunduğu gün çekilen fotoğraf)

cut.png
(dün gece çekilen fotoğraf)

Anlaşılması kolay olsun diye fazla fotoğraf yükledim , cevaplarınız için şimdiden teşşekkürler.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
-İlki formica rufibarbis group
-İkinciler tetramorium sp.

-Tetramoriumlarda multi denemenizi tavsiye etmem işçiler çıkmaya yakın öldürebilirler

Çözüm

Darkneslion

Yumurta
Üye
Teşekkürler Ertuğrul ama alt türünü bilmiyorum , o yüzden karsızım.
Şimdilik baya iyi anlaşıyorlar , ayırmalı mıyım? Ve ayıracaksam nasıl yapacağım.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Türü aynı olsa bile kendileri multiye yatkın değil mesela lasius kraliçe multi denemesi yaptım ilk ay normaldi herşey ama sona doğru tek kraliçeye düştü

AntMan14

Yumurta
Üye
Seçse derken ne demek istediniz ,kimin kraliçe olacağını ise savaşacaklardır heba olur canım kraliçeler.

Darkneslion

Yumurta
Üye
Seçse derken ne demek istediniz ,kimin kraliçe olacağını ise savaşacaklardır heba olur canım kraliçeler.
Tam olarak savaşmalarını kastettim . Ama deneme başarılı da olabilir. Eğer olmasa bile gelişme sürecini çok fazla hızlandırmış olurum
Kraliçeleri ayırırken epeyi bir strese girecekler sizce ayırdığım kraliçelerden verim alabilir miyim?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ya sürekli izleyin bi sıkıntı yaşıyorlarda ayırın

Darkneslion

Yumurta
Üye
Tamam eğer bir anlaşmazlık olursa ayıracağım.
Günlük yapayım mı ? Bu konu hakkında pek bir bilgi yok en azından ben bulamadım.

Thelethal

Pupa
Üye
Tamam eğer bir anlaşmazlık olursa ayıracağım.
Günlük yapayım mı ? Bu konu hakkında pek bir bilgi yok en azından ben bulamadım.
Eğer koloniniz fazla sayıda işçi ile başlasın isterseniz ayırmadan da devam edebilirsiniz. Çok büyük ihtimalle sadece bir kraliçeyi hayatta bırakırlar ama her zaman bütün kraliçelerin ölme riski de olur. 2 kraliçenin öleceğini bile bile devam etmenizde ben bir sakınca görmüyorum. Bu doğada çok sık rastlanan bir olaydır. Bana sorarsanız Tetramorium cinsi zaten çok hızlı üreyen bir cins buna gerek yok ama tamamen keyfinize kalmış.

Darkneslion

Yumurta
Üye
Tüm bigilendirmeleriniz için teşekkür ederim. " Darknes'in Multi Tetramoriumu " adında bir günlük yapacağım gelişmeyi merak edenler ve bana daha fazla bilgi vermek isteyenler oraya bakabilir.