Türleri nedir? Kraliçeler mi?

MerkürGürbüz

Yumurta
Üye
Kraliçe olduğu kesin mi? Bu iki karınca hangi tür?

1000006635.jpg1000006633.jpg1000006625.jpg1000006626.jpg1000006629.jpg

Not: Birisinin tek kanadı var, diğer kanadını da döker diye aldım ama çiftleşmiş mi emin değilim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kanatsız olan camponotus ve tek kanatlı olan messor diye tahmin ediyorum. Ve ikisi de kraliçe evet.

Çözüm

MerkürGürbüz

Yumurta
Üye
Kanatsız olan camponotus ve tek kanatlı olan messor diye tahmin ediyorum. Ve ikisi de kraliçe evet.
Acaba türünü daha detaylı bir şekilde öğrenmemin bir yolu var mı? Mesela Messor cinsi ama structor mu, barbarus mu? Bu gibi şeyleri nasıl öğrenebilirim ya da siz söyleyebilir misiniz? Aynı şekilde camponotus için söyleyebilir misiniz?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Acaba türünü daha detaylı bir şekilde öğrenmemin bir yolu var mı? Mesela Messor cinsi ama structor mu, barbarus mu? Bu gibi şeyleri nasıl öğrenebilirim ya da siz söyleyebilir misiniz?
Tür tespiti yapmak bu fotoğraflar ile imkansız. Doğru fotoğraflar çekilse bile bunun tespitini yapabilecek tecrübe yalnızca mirmekologlarda vs var. Messor sp ve Camponotus sp diyebilirsiniz. Türlerinin farklı olması zaten bakımlarını değiştirmiyor standart Messor ve Camponotuslara nasıl bakılıyorsa siz de o şekilde bakabilirsiniz. Ek olarak messor barbarus türü Türkiye'de bulunmuyor efendim. 😊

MerkürGürbüz

Yumurta
Üye
Tür tespiti yapmak bu fotoğraflar ile imkansız. Doğru fotoğraflar çekilse bile bunun tespitini yapabilecek tecrübe yalnızca mirmekologlarda vs var. Messor sp ve Camponotus sp diyebilirsiniz. Türlerinin farklı olması zaten bakımlarını değiştirmiyor standart Messor ve Camponotuslara nasıl bakılıyorsa siz de o şekilde bakabilirsiniz. Ek olarak messor barbarus türü Türkiye'de bulunmuyor efendim. 😊
Anladım. Çok teşekkürler yardımınız için, sonunda bu hobiye başlayabiliceğim için çok mutluyum.