Türleri için yardım

Daywalker

Yumurta
Üye
Herkese merhabalar. Ben karınca hobisine yeni başladım ve 4 gün önce yaptığım ilk aramamda 3 adet kraliçe olduğunu düşündüğüm karınca buldum. Bunların türleri hakkında yardımlarınızı rica ederim. 3 numaradaki kraliçeye çiftleşme esnasında denk geldim ve bittiğinde aldım halen kanatlarını dökmedi bu normal mi? Son olarak da resimlerde küçük beyaz nottalar var bunlar yumurta mıdır? Şimdiden yardımlarınızı için çok teşekkür ederim. 1.jpeg2.jpeg3.jpeg

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hepsinin cinsi messor. 3. fotoğraftaki yumurta ancak diğer fotoğraflarda yumurta görmedim. Kanat dökmemesi normal. Belki hiç dökmez.

Çözüm

Daywalker

Yumurta
Üye
1 resimdekileri şimdi gördüm thorax ın sol üst tarafındalar galiba
Tam olarak dediğiniz gibi ordalar :) . Bir sorum daha olacak şuan geçici tüpteler plastik mica tarzı küçük tüp. Yeni malzemeler sipariş ettim bu durumda yumurtaları yeni çıkmışken transfer edebilir miyim. Sorun olur mu ? Tekrar teşekkürler .

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tam olarak dediğiniz gibi ordalar :) . Bir sorum daha olacak şuan geçici tüpteler plastik mica tarzı küçük tüp. Yeni malzemeler sipariş ettim bu durumda yumurtaları yeni çıkmışken transfer edebilir miyim. Sorun olur mu ? Tekrar teşekkürler .
Edebilirsin, muhtemelen yumurtaları yiyeceklerdir.

Bora

Larva
Üye
Bu süreç tekrar yumurtlamayı uzatacak mıdır?
Transfer aşamsında yumurtayı yiyip yemeyeckleri hakkında bir bilgi sahibi değilim fakat yumurtaları yemeleri galinde kraliçenin tekrar yumurtlamadı biraz sürebilir ( Belki 1 Ay Belki 1 Hafta Kraliçenin stresine bağlı )
———— İyi Hobiler 🐜🙂

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Messorlar transfer konusunda biraz inatçılar benim 30 işçili kolonim ne yaptıysam transfer olmadı haftaya 1 daha deniyecem olmassa manuel yapmak zorunda kalıcaz gibi gözüküyor

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
İşçisi olmayan kraliçelere manuel transfer yapılması gerekiyor zaten. Nem varken kolay kolay geçmeyeceklerdir ışık da tutsanız.