Bu fotoğraflardan tür tespiti yapmak doğu olmaz. Tür tespiti için detaylı fotoğraflar gerekir (bunlar telefon kamerası ile çekilmiş fotoğraflar değil profesyonel kameralar yada mikroskopla çekilmiş fotoğraflar) zaten tür tespiti bakım konusunda çok önemli değil.Ekli dosyayı görüntüle 57521Ekli dosyayı görüntüle 57522
Camponotus ve Messor türleri hakkında yorum yapabilir misiniz acaba? 2.foto biraz net değil kusura bakmayın iyi hobiler dilerim.
Teşekkür ederim merak ettimiştim.1. Camponotus lateralis tür grubundan diye düşünüyorum.
2. İçin tür tespiti imkansız ve gerek de yok. Messor olduğunu bilmeniz yeterlidir.
Formica kraliçesi hayırlı olsunYeni konu açmamak için buraya yazıyorum.
Türü nedir? Lasius olduğunu düşünüyorum fakat gözüme çok büyük geldi.Şimdiden teşekkür ederim![]()
Türü hakkında yorum yapabilir misiniz? Merak ettiğimden.Formica kraliçesi hayırlı olsun
agresif bir türdür beslemesi keyiflidir benim de beslediğim ilk türlerden biri hala da besliyorum ilk işçileri çıkana kadar çok az kontrol edin fazlasıyla stresli bir türdür yeni başlayanlara önerilmiyor fakat dikkatli olduğunuz sürece bir sorun olmayacaktır ilk işçisi çıkana kadar besleme yapmanıza gerek yok sallanmayan bir yerde tutunTürü hakkında yorum yapabilir misiniz? Merak ettiğimden.
Formica rufibarbis grubundan kraliçe. Hayırlı olsun.Yeni konu açmamak için buraya yazıyorum.
Türü nedir? Lasius olduğunu düşünüyorum fakat gözüme çok büyük geldi.Şimdiden teşekkür ederim![]()
Tür tahmini yapmak çok zor. Sadece rufibarbis grubundan diyebiliriz.Türü hakkında yorum yapabilir misiniz? Merak ettiğimden.