Tür ve Cinsi nedir (Mikro çekim)

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Cinsi tahminimce Lasius, ama türü hakkında yorum yapacak bir bilgim yok. Bu konuda sizlere moderatörlerimizden @Ares @el4nce veya diğer moderatörlerimiz yardımcı olabilir. İyi hobiler dilerim.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Clypeus'u daha iyi çekebilir misiniz?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lasius niger kraliçesi. Görüntüler için teşekkürler. 😊👍🏻

Takvime kaydetmeyi unutmayın. iNaturalist'de paylaşmamda sakınca var mı?

Çözüm

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
İğne poru göremedim hocam.
İğne porundan kastınız nedir acaba? Eğer iğne porundan kastınız acidopore ise, bu yapı makro görüntüde abdomenin hemen ucunda bulunur. Zaten Formicinae alt familyasında bulunan karakteristik bir özelliktir.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Asit porundan bahsettim evet, ancak ben makroda bir por göremedim.
Kraliçelerde körelmiş bir yapı olarak kabul edilebilir. Genellikle işçilerde daha net bir şekilde belirgindir. Lasius niger işçisinin makro çekimlerine bakarsanız, farkı daha iyi anlayabilirsiniz. Karınca morfolojisi hakkında çok fazla bilgim yok, bu nedenle yanlış bir cevap vermiş olabilirim. Affola. İyi hobiler. 👍

WradSX

Asker
Üye
Kraliçelerde körelmiş bir yapı olarak kabul edilebilir. Genellikle işçilerde daha net bir şekilde belirgindir. Lasius niger işçisinin makro çekimlerine bakarsanız, farkı daha iyi anlayabilirsiniz. Karınca morfolojisi hakkında çok fazla bilgim yok, bu nedenle yanlış bir cevap vermiş olabilirim. Affola. İyi hobiler. 👍
Teşekkür ederim hocam ❤️🙏

matildaeliz

Minör
Üye
Lasius niger kraliçesi. Görüntüler için teşekkürler. 😊👍🏻

Takvime kaydetmeyi unutmayın. iNaturalist'de paylaşmamda sakınca var mı?
Problem yok tabii ki paylaşabilirsiniz. İkinci karınca için açtığım konum silinmiş neden olduğu hakkında bilginiz var mı?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İsminiz nedir takip edeyim sizi oradan.Başkalarının fotoğraflarını mı kullanıyorsunuz o kısmı pek anlayamadım? @el4nce
Kullanıcı ismim aynı, genellikle kendi gözlemlerimi paylaşıyorum ama webte çok fazla verisi olmayan türleri izin alarak paylaşıyorum. Sanırım iNaturalist kültürüne ve etiğine uymayan bir şey. Bu sebeple isimlerini de ekliyorum. 😊👍🏻

Problem yok tabii ki paylaşabilirsiniz. İkinci karınca için açtığım konum silinmiş neden olduğu hakkında bilginiz var mı?
Aynı kraliçe değil miydi o? Bazı görüntüler birebir aynıydı. Bu sebeple sildim.

matildaeliz

Minör
Üye
Kullanıcı ismim aynı, genellikle kendi gözlemlerimi paylaşıyorum ama webte çok fazla verisi olmayan türleri izin alarak paylaşıyorum. Sanırım iNaturalist kültürüne ve etiğine uymayan bir şey. Bu sebeple isimlerini de ekliyorum. 😊👍🏻

Aynı kraliçe değil miydi o? Bazı görüntüler birebir aynıydı. Bu sebeple sildim.
Hahah hayır, o farklı bir kraliçeydi özelikle ayaklarını da çektim ki farklı olduğu belli olsun diye sanırım beceremedim :D

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hahah hayır, o farklı bir kraliçeydi özelikle ayaklarını da çektim ki farklı olduğu belli olsun diye sanırım beceremedim :D
Kusura bakmayın o zaman :D konunuzu geri getiriyorum. Lütfen clyepusu son attığınız süper görsel gibi çekerek ekleme yapın. 😊👍🏻