Tür tespiti Kraliçe mi?

Zzz

Yumurta
Üye
Kraliçe mi? Kraliçeyse türü ne?

Ekli dosyalar

• IMG_5731.jpeg
    IMG_5731.jpeg
    50.6 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_5732.jpeg
    IMG_5732.jpeg
    33.2 KB · Görüntüleme: 43

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Başka fotoğraf atabilir misin? Messor cinsine benziyor.

Zzz

Yumurta
Üye
Başka fotoğraf atabilir misin? Messor cinsine benziyor.
Kabın rengi sayesinde çıkan en güzel fotoğraflar bunlar hocam.

Bu sene uzak kalacaktım ama oturma odasında kraliçe bulunca hiç uzak kalasım gelmedi. :D

Hocam, elimde hiçbir malzeme yok. Sence yarın akşama kadar kapta kalabilir mi, yoksa salayım mı?
Şunada bir cevap alabilirsem çok ikrama geçer hocam.

Ekli dosyalar

• IMG_5736.jpeg
    IMG_5736.jpeg
    42.5 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_5741.jpeg
    IMG_5741.jpeg
    52.8 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_5745.jpeg
    IMG_5745.jpeg
    48.4 KB · Görüntüleme: 43

Pronlyx

Yumurta
Üye
Düzgün bir fotoğraf gelmeden hala kesin değil ancak ben vücut şeklinden dolayı camponotus olduğunu düşünüyorum

Pronlyx

Yumurta
Üye
Kap çok büyük değilse küçük bir pamuğu içme suyuyla ıslatın ve içine koyun. Bu şekilde yarına kadar dayanabilir. İstersende ceviz kabuğu gibi ışık geçirmeyen bir malzemeden küçük bir saklanma alanı oluşturabilirsin daha rahat hissetmesi için.

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
Camponotus prensesi. Abdomen yapısından ve post petiole olmamasından belli oluyor Camponotus cinsi olduğu.

Zzz

Yumurta
Üye
Kap çok büyük değilse küçük bir pamuğu içme suyuyla ıslatın ve içine koyun. Bu şekilde yarına kadar dayanabilir. İstersende ceviz kabuğu gibi ışık geçirmeyen bir malzemeden küçük bir saklanma alanı oluşturabilirsin daha rahat hissetmesi için.
Dediğin gibi yaptım hocam iş çıkışı malzemeleri alıp geçeceğim eve umarım bir zarar görmez.

Messor cinsi prenses/kraliçe nerede buldun?
Bizim ev çok bereketli hocam. Oturma odasında buldum. 2 ay önce de baya baya uçuşlarına denk gelmiştim. Hangi cins bilmiyorum, rahat bir 6 tanesini A4 ile kapta sıkıştıra sıkıştıra bahçeye atmıştım. :D

Camponotus prensesi. Abdomen yapısından ve post petiole olmamasından belli oluyor Camponotus cinsi olduğu.
Düzgün bir fotoğraf gelmeden hala kesin değil ancak ben vücut şeklinden dolayı camponotus olduğunu düşünüyorum
Hocam, akşam tüpün içinde fotoğraf atacağım. O zaman türünü net olarak belirleriz.

Son düzenleme:

Zzz

Yumurta
Üye
Camponotus prenses/kraliçesi
Messor cinsi kraliçe.

Ekli dosyalar

• IMG_5772.jpeg
    IMG_5772.jpeg
    30.7 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_5769.jpeg
    IMG_5769.jpeg
    31.9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_5767.jpeg
    IMG_5767.jpeg
    32.1 KB · Görüntüleme: 16

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kusura bakmayın yanlış tespitimden dolayı, kendisi Camponotus kraliçesiymiş.

Zzz

Yumurta
Üye
Hocam birde bugün idarelik tüp aldım bu arkadaş ters dönebilir değil mi? su tersinde kalıyor.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Dediğin gibi yaptım hocam iş çıkışı malzemeleri alıp geçeceğim eve umarım bir zarar görmez.

Bizim ev çok bereketli hocam. Oturma odasında buldum. 2 ay önce de baya baya uçuşlarına denk gelmiştim. Hangi cins bilmiyorum, rahat bir 6 tanesini A4 ile kapta sıkıştıra sıkıştıra bahçeye atmıştım. :D

Hocam, akşam tüpün içinde fotoğraf atacağım. O zaman türünü net olarak belirleriz.
Hocam ev biraz sıkıntı. Çünkü evde bir messor kolonisi olupta, uçuşa hazırlanıyor olabilir.