Bu sene uzak kalacaktım ama oturma odasında kraliçe bulunca hiç uzak kalasım gelmedi.Camponotus prenses/kraliçesi
Hocam, elimde hiçbir malzeme yok. Sence yarın akşama kadar kapta kalabilir mi, yoksa salayım mı?Camponotus prenses/kraliçesi
Kabın rengi sayesinde çıkan en güzel fotoğraflar bunlar hocam.Başka fotoğraf atabilir misin? Messor cinsine benziyor.
Şunada bir cevap alabilirsem çok ikrama geçer hocam.Bu sene uzak kalacaktım ama oturma odasında kraliçe bulunca hiç uzak kalasım gelmedi.
Hocam, elimde hiçbir malzeme yok. Sence yarın akşama kadar kapta kalabilir mi, yoksa salayım mı?
Hocam yarın akşama kadar kapta dayanabilir mi sizce salayım mı?Düzgün bir fotoğraf gelmeden hala kesin değil ancak ben vücut şeklinden dolayı camponotus olduğunu düşünüyorum
Messor cinsi prenses/kraliçe nerede buldun?Kraliçe mi? Kraliçeyse türü ne?
Dediğin gibi yaptım hocam iş çıkışı malzemeleri alıp geçeceğim eve umarım bir zarar görmez.Kap çok büyük değilse küçük bir pamuğu içme suyuyla ıslatın ve içine koyun. Bu şekilde yarına kadar dayanabilir. İstersende ceviz kabuğu gibi ışık geçirmeyen bir malzemeden küçük bir saklanma alanı oluşturabilirsin daha rahat hissetmesi için.
Bizim ev çok bereketli hocam. Oturma odasında buldum. 2 ay önce de baya baya uçuşlarına denk gelmiştim. Hangi cins bilmiyorum, rahat bir 6 tanesini A4 ile kapta sıkıştıra sıkıştıra bahçeye atmıştım.Messor cinsi prenses/kraliçe nerede buldun?
Messor cinsi prenses/kraliçe nerede buldun?
Camponotus prensesi. Abdomen yapısından ve post petiole olmamasından belli oluyor Camponotus cinsi olduğu.
Hocam, akşam tüpün içinde fotoğraf atacağım. O zaman türünü net olarak belirleriz.Düzgün bir fotoğraf gelmeden hala kesin değil ancak ben vücut şeklinden dolayı camponotus olduğunu düşünüyorum
Camponotus prenses/kraliçesi
Camponotus prensesi. Abdomen yapısından ve post petiole olmamasından belli oluyor Camponotus cinsi olduğu.
Messor cinsi prenses/kraliçe nerede buldun?
Düzgün bir fotoğraf gelmeden hala kesin değil ancak ben vücut şeklinden dolayı camponotus olduğunu düşünüyorum
Messor cinsi kraliçe.
Dönebilir.Hocam birde bugün idarelik tüp aldım bu arkadaş ters dönebilir değil mi? su tersinde kalıyor.
Hocam ev biraz sıkıntı. Çünkü evde bir messor kolonisi olupta, uçuşa hazırlanıyor olabilir.Dediğin gibi yaptım hocam iş çıkışı malzemeleri alıp geçeceğim eve umarım bir zarar görmez.
Bizim ev çok bereketli hocam. Oturma odasında buldum. 2 ay önce de baya baya uçuşlarına denk gelmiştim. Hangi cins bilmiyorum, rahat bir 6 tanesini A4 ile kapta sıkıştıra sıkıştıra bahçeye atmıştım.
Hocam, akşam tüpün içinde fotoğraf atacağım. O zaman türünü net olarak belirleriz.