Bu bilgi biraz yanlış ve yanlış anlaşılma durumu olduğu için düzeltme yapıyorum. “Messorların türünü belirleyemiyoruz.” cümlesi doğru değildir. Bazı cinslerin türünü belirlemek kolay olmuyor ve bu sebepten dolayı işçilerin belirli açılardan belirli yerlerini odaklayarak makro fotoğraflar çekiliyor. Messor da bu cinslerden biri, türünün tespit edilmesi için işçinin makro fotoğrafları gerektir.
Bir türün birden fazla kraliçe sahip olabilmesi o türün koloni yapısının polygyny(İngilizce) olduğu anlamına gelir fakat Türk hobiciler arasında buna “Multi queen olabilme” deniyor. Messor cinsinin bazı türleri monogyny(Tek kraliçeli koloni) iken bazı türleri polygyny’dir. Bu sebepten ötürü Messor cinsi kraliçeleri multi queen yapmak kesin...
Yukarıda Messor olduğunu bildiğimi ifade ettim, lütfen dikkatli okuyunuz.Messor kraliçesi.
Multi Queen denemek gibi bir fikrim vardı, yapılamaz mı yani?tür için yeterli değil, yeterli çekseniz bile ayrımını yapıcak birisi yoktur
Yapılabilir ama türü aynı olsa bile başarı oranı oldukça düşük.Multi Queen denemek gibi bir fikrim vardı, yapılamaz mı yani.
Elimde fazlasıyla bulunmakta o yüzden multi denemek istemiştim.Yapılabilir ama türü aynı olsa bile başarı oranı oldukça düşük
Denenebilir size kalmış.Elimde fazlasıyla bulunmakta o yüzden multi denemek istemiştim.
Muhtemelen ölürler o yüzden denemeyin tek başına üreyebilecekken neden öldüresiniz?Multi Queen denemek gibi bir fikrim vardı, yapılamaz mı yani.
Bu bilgi biraz yanlış ve yanlış anlaşılma durumu olduğu için düzeltme yapıyorum. “Messorların türünü belirleyemiyoruz.” cümlesi doğru değildir. Bazı cinslerin türünü belirlemek kolay olmuyor ve bu sebepten dolayı işçilerin belirli açılardan belirli yerlerini odaklayarak makro fotoğraflar çekiliyor. Messor da bu cinslerden biri, türünün tespit edilmesi için işçinin makro fotoğrafları gerektir.Messorların türünü belirleyemiyoruz. Mikroskobik görüntüler lazım
Bir türün birden fazla kraliçe sahip olabilmesi o türün koloni yapısının polygyny(İngilizce) olduğu anlamına gelir fakat Türk hobiciler arasında buna “Multi queen olabilme” deniyor. Messor cinsinin bazı türleri monogyny(Tek kraliçeli koloni) iken bazı türleri polygyny’dir. Bu sebepten ötürü Messor cinsi kraliçeleri multi queen yapmak kesin olarak iyi sonuç vermez ve risklidir. Benim tavsiyem Messor cinsinde risk almayıp multi queen yapmamaktır fakat bu elbette sana kalmış.Multi Queen denemek gibi bir fikrim vardı, yapılamaz mı yani.
Messorların türünü profesyonelce belirleyemiyoruz evet. Ayrıca mikroskobik görüntüler altında bile aynı özellikleri sergileyebilen ama farklı olan türlerde mevcut. Aslında bizim yaptığımızda basitçe tespit değil 'tahmin'.Bu bilgi biraz yanlış ve yanlış anlaşılma durumu olduğu için düzeltme yapıyorum. “Messorların türünü belirleyemiyoruz.” cümlesi doğru değildir. Bazı cinslerin türünü belirlemek kolay olmuyor ve bu sebepten dolayı işçilerin belirli açılardan belirli yerlerini odaklayarak makro fotoğraflar çekiliyor. Messor da bu cinslerden biri, türünün tespit edilmesi için işçinin makro fotoğrafları gerektir.
Bir türün birden fazla kraliçe sahip olabilmesi o türün koloni yapısının polygyny(İngilizce) olduğu anlamına gelir fakat Türk hobiciler arasında buna “Multi queen olabilme” deniyor. Messor cinsinin bazı türleri monogyny(Tek kraliçeli koloni) iken bazı türleri polygyny’dir. Bu sebepten ötürü Messor cinsi kraliçeleri multi queen yapmak kesin olarak iyi sonuç vermez ve risklidir. Benim tavsiyem Messor cinsinde risk almayıp multi queen yapmamaktır fakat bu elbette sana kalmış.