Lasius sp. Kraliçesi.Merhaba Karınca Çiftliğim ailesi
Bahçemde, su kabının içinde kraliçe karınca olduğunu düşündüğüm bir arkadaş buldum ve bir tüpe yerleştirdim. Acaba bu kraliçe karınca mı, türü ne, kurulum iyi mi ve başka neler yapmalıyım?
Lasius sp. Kraliçesi.Merhaba Karınca Çiftliğim ailesi
Bahçemde, su kabının içinde kraliçe karınca olduğunu düşündüğüm bir arkadaş buldum ve bir tüpe yerleştirdim. Acaba bu kraliçe karınca mı, türü ne, kurulum iyi mi ve başka neler yapmalıyım?
Merhaba Karınca Çiftliğim ailesi
bu bir kraliçe cinsini tek fotoğraftan kestiremedim farklı açılardan fotoğraf atma şansınız var mı
Bu bir kraliçe değildir. Prensestir.Evet bu bir Lasius kraliçesi, @Karınca16 nın gözü çok keskin![]()
Türü belirlenemez. Tahmin dahi yapmamız doğru olmaz.lasius cinsi bir kraliçe/prenses türünün ise flavus yada niger olduğunu düşünüyorum
prenses ne oluyor, açıklar mısınızBu bir kraliçe değildir. Prensestir.
Türü belirlenemez. Tahmin dahi yapmamız doğru olmaz.
Tüp iyi. Hayvana ilk işçi çıkana kadar yemek vermeyin. Karanlıkta dursun. Merak ettiğiniz bir şey varsa bana dm yolu ile ulaşabilirsiniz.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
bu hobide yeniyim, tüp iyi mi ve başka hangi adımları uygulamalıyım
Kraliçe-Prenses konusunu bilimsel olarak mı sınıflandırılıyor, çiftleşmeyi mi baz alıyorsunuz, kanat dökmeyi mi? Veya başka bişey varsa öğrenmek için soruyorumBu bir kraliçe değildir. Prensestir.
evet doğru şimdi aklıma geldi işçisiz tür tahmin etmek doğru değildiBu bir kraliçe değildir. Prensestir.
Prenses, çiftleştiği belli olmayan kraliçe adaylarına söylenir.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
bu hobide yeniyim, tüp iyi mi ve başka hangi adımları uygulamalıyım
prenses ne oluyor, açıklar mısınız
İşçiler varken bile tür tayin etmek çok zor. Çok detaylı makro fotoğraflar lazım.evet doğru şimdi aklıma geldi işçisiz tür tahmin etmek doğru değildi
anladım, eğer işçi alırsam o zaman kraliçe diyebilirizPrenses, çiftleştiği belli olmayan kraliçe adaylarına söylenir.
İşçiler varken bile tür tayin etmek çok zor. Çok detaylı makro fotoğraflar lazım.
Cifleşmiş prenses: kraliçeKraliçe-Prenses konusunu bilimsel olarak mı sınıflandırılıyor, çiftleşmeyi mi baz alıyorsunuz, kanat dökmeyi mi? Veya başka bişey varsa öğrenmek için soruyorum
Evet işçi çıkarsa diyebiliriz.anladım, eğer işçi alırsam o zaman kraliçe diyebiliriz
kanat döker ya da yumurtlarsa da ditebiliriz ve ayrıca bildiğim kadarıyla abdomeninden ve davranışlarını baz alarak ta tahmin yapılabiliyoranladım, eğer işçi alırsam o zaman kraliçe diyebiliriz
Abdomenine eğiliyorsa orayı temizliyor olabilir. Yani çiftleşmiş olduğuna işarettir. Yumurtlaması yeterli değildir. Çünkü prensesler zaten yumurtlayabilir. Ve bunlardan prens çıkar.kanat döker ya da yumurtlarsa da ditebiliriz ve ayrıca bildiğim kadarıyla abdomeninden ve davranışlarını baz alarak ta tahmin yapılabiliyor
abdomenini temizlediğini gördüm fakat suyun üzerinden aldığım için belki de kendini temizliyordurAbdomenine eğiliyorsa orayı temizliyor olabilir. Yani çiftleşmiş olduğuna işarettir. Yumurtlaması yeterli değildir. Çünkü prensesler zaten yumurtlayabilir. Ve bunlardan prens çıkar.
Bilemiyorum.abdomenini temizlediğini gördüm fakat suyun üzerinden aldığım için belki de kendini temizliyordur