Döllendiğine neredeyse emin gibiyim çünkü dün bulduğumda yerde ve bir yuva arayışı içerisindeydi. Tüpe aldıktan sonra sürekli abdomeni ile uğraş içerisinde ve bugün 1 kanadını dökmüş olarak buldum. Messor olduğunu düşünüyordum zaten sizin söyleminizle biraz daha emin oldum teşekkür ederim.Messor 'alatesi/prensesi' olduğunu söylemek en doğrusu olacaktır. Döllendiği kesin olmadığı için kraliçe tabiri henüz kullanılmaya uygun değil.
Bu arada Messor tür değil cinstir. Eğer siz gerçekten türünü sorduysanız Messor'larda tür tespiti gerçekten çok zorlayıcı bir iştir ve M. oertzeni gibi spesifik bir türünüz olmadığı sürece kraliçeye bakarak tutarlı bir tahmin yapamayız.
Anladım hocam kanat döktüyse kraliçe demekte haklısınız elbette. Messor olduğu kesin bir şey, tamamen emin olabilirsiniz. Rica ederim.Döllendiğine neredeyse emin gibiyim çünkü dün bulduğumda yerde ve bir yuva arayışı içerisindeydi. Tüpe aldıktan sonra sürekli abdomeni ile uğraş içerisinde ve bugün 1 kanadını dökmüş olarak buldum. Messor olduğunu düşünüyordum zaten sizin söyleminizle biraz daha emin oldum teşekkür ederim.