Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar, karınca hobisine yeni başladım. Tuğkan abinin karınca serilerini önceden izlemiştim ancak bilgilerimi çoğunu unutmuşum, şimdi yeniden tazeliyorum. Tüpe aktarmamın üzerinden 4-5 gün geçti bugün kontrol ettiğimde çok küçük te olsa yumurtalar gözüküyordu tüpün içinde. Kraliçenin türü nedir? Tüpün dışına sarılan kırmızı şeyi nasıl temin edebilirim? Tüpüm 16x160mm su ve pamuk kalınlığı ideal olmuş mu? Ne zaman besleme yapmaya başlamalı ve neyle beslemeliyim? Vereceğiniz bilgilerden ötürü şimdiden teşekkür ederim.
Tüpün dışına kırmızı asetat kağıdı sarmanız zorunlu değil. Daha opak şeylerle kaplamanız daha iyi olur ama asetat kağıdını kırtasiye gibi yerlerden temin edebilirsiniz. Pamuğun uç kısmı kuru görünüyor fakat kraliçe daha fazla neme ulaşmak isterse kendisi kuru pamuğu kazarak ulaşabilir. İlk işçiden önce besleme yapmanız muhtemelen gerekmeyecek, cinsini tespit ettikten sonra net bir bilgi alabilirsiniz.