Tür sorgulama

creal

Yumurta
Üye
Gaziantep'de Akkent Mahallesinde yağmurdan iki gün sonra buldum. Ayrica, bulduğumda çok hareketsizdi ayni görünüme sahip iki kraliçe (yada prenses) daha buldum çok hareketsiz olmalarının nedeni nedir acaba bilgili bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim bende bu hobide yeniyim.

Ekli dosyalar

• IMG_20241106_154140.jpg
    IMG_20241106_154140.jpg
    114.7 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20241106_154121.jpg
    IMG_20241106_154121.jpg
    99.9 KB · Görüntüleme: 41

meeerrddant

Yumurta
Üye
Gaziantep'de Akkent Mahallesinde yağmurdan iki gün sonra buldum. Ayrica, bulduğumda çok hareketsizdi ayni görünüme sahip iki kraliçe (yada prenses) daha buldum çok hareketsiz olmalarının nedeni nedir acaba bilgili bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim bende bu hobide yeniyim.
Companotus gibi

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Aphonegaster cinsi olduğunu düşünüyorum.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocam bana solenopsis gibi geliyor abdominindeki iz sanki onu anımsatıyor yinede yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim.
Abdomen çizgisi tokluk durumuna göre çoğu karınca cinsinde belirlebiliyor.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bence Aphaenogaster veya Solenopsis değil. Abdomen rengi kırmızı olan bir Messor varyasyonu. Bahsettiğim şeyi daha iyi anlamanız için alta fotoğraf bırakıyorum. 1000047531.jpg

creal

Yumurta
Üye
H
Bence Aphaenogaster veya Solenopsis değil. Abdomen rengi kırmızı olan bir Messor varyasyonu. Bahsettiğim şeyi daha iyi anlamanız için alta fotoğraf bırakıyorum.

Hocam zahmete girmeseydiniz keşke çok sağolun yinede

Abdomen çizgisi tokluk durumuna göre çoğu karınca cinsinde belirlebiliyor.
Hocam daha fazla tartışmaya gerek yok elimdeki tüm kraliçeleri doğaya saldım yardımcı olmaya çalışdığınız için çok teşekkür ederim sağolun.

creal

Yumurta
Üye
Ülkede abdomeni kızıl olan başka tür yok diye biliyorum. M. barbarus, M. aralocaspius gibi yakın türler var ama onlar da Türkiye'de bulunmuyorlar.
Hocam öncelikle fikriniz için çok teşekkür ederim. Abdominindeki renk tam kızıl değil daha çok, açık kahverengi bir çizgi gibiydi.

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Hocam öncelikle fikriniz için çok teşekkür ederim. Abdominindeki renk tam kızıl değil daha çok, açık kahverengi bir çizgi gibiydi.
Bilincindeyim efendim merak etmeyin. Kızıl diye nitelendirdiğime bakmayın kahverengiden kırmızıya değişebiliyor tonu. Örnek bir fotoğraf eklemek isterdim ama sunucu kaldırmıyor.