Tür sorgulama

Vazonax

Pupa
Üye
Merhabalar 10 ağustosta bulduğum componotus kraliçenin kolonisi ilk kaybını verdi bende ölen işçinin fotoğraflarını çekip tür sorgulayayim dedim kraliçeninde fotoğraflarını ekledim
Kraliçeyi 10 Ağustos'ta gün batımından hemen sonra normal bir yaz akşamında evin merdivenlerinde buldum yakınlarımız da birden fazla koloni olsa gerek ki yaklaşık 2 hafta boyunca 2 3 gunde bir ayni türün uçuşu vardı fotograflar biraz fazla forumda 10 dosya sınırı vardı bende link attim mecburen kusura bakmayin ugraştırcam biraz şimdiden teşekkürler (bu arada tür tespiti yapılamaz diyen arkadaşlara saygım sonsuz :) )

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Camponotus sp.
Vereceğiniz tür yorumlarını doğru işaretlemeyeceğiz. Emin olduğumuz cevapları doğru işaretliyoruz. Fakat basit bi' tahminde bulunayım, Camponotus cf. fallax

Vazonax

Pupa
Üye
Teşekkürler yorumlar için fallaxa pek benzemiyor ama aethiops a bire bir denecek kadar benziyor tek problem bendeki iscinin boyutu 6 mm kaynaklardada 5 10 mm verilmis yani sıkıntı yok ama kraliçeyi 12 13 mm verilmesine ragmen bendeki kralice 16 mm sadece orasi tutmuyor eger sapma olur diyosaniz componotus cf. Aethiops diyebiliriz

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Teşekkürler yorumlar için fallaxa pek benzemiyor ama aethiops a bire bir denecek kadar benziyor tek problem bendeki iscinin boyutu 6 mm kaynaklardada 5 10 mm verilmis yani sıkıntı yok ama kraliçeyi 12 13 mm verilmesine ragmen bendeki kralice 16 mm sadece orasi tutmuyor eger sapma olur diyosaniz componotus cf. Aethiops diyebiliriz
Nasıl isterseniz, yalın gözle görebildiğiniz için kraliçeyi daha emin olabilirsiniz. Dediğim gibi, doğru işaretleyemeyiz. :)