lasiussa türü ne hocamLasius cinsi
Türünü tespit edemem ama elimdeki farklı lasiusların yapısına baktım buda bi lasius türülasiussa türü ne hocam
ya yaygın bı lasıus olsa süphe etmezdim lsıs oldugundan ama bu farklı geldi açıkçasıTürünü tespit edemem ama elimdeki farklı lasiusların yapısına baktım buda bi lasius türü
Evet haklısın tapinomayada benzettim açıkçası ama hâla emin değilimya yaygın bı lasıus olsa süphe etmezdim lsıs oldugundan ama bu farklı geldi açıkçası
yani lasıusa göre hem küçük hem parlak renkli değil garip bişey buEvet haklısın tapinomayada benzettim açıkçası ama hâla emin değilim
Başta yaban arısi sandım😅yani lasıusa göre hem küçük hem parlak renkli değil garip bişey bu
evet evet mat parlak bide antenler kıpır kıpır gözüküyor (olabilirmi la acaba🤔)Başta yaban arısi sandım😅
Daha yakından ve farklı açılardan fotoğraf atabilirmisinizAz önce buldum yeni kanat döktü. Tür olarak lasiusa benziyo ama formikada
olabilir.
Lasius a göre büyük ama daha önce beslediğim böyle bir tapinoma vardıLasius veya tapinomaya göre kafası daha büyük. Lepisiota olabilir ben de emin değilim.
Lasius bundan büyük olamaz be fotodaki el ile oranlasanaLasius a göre büyük ama daha önce beslediğim böyle bir tapinoma vardı
Kral konuyla alakasız bişi sorcam ben Antalya'da yaşiyorum ve messor türune merak saldım şuanda temmuz ayındayız acaba messor bulabilirmiyim yada ucuşlar olurmu temmuzda hobide yeniym sende bı bilgili gibi geldin bana ;p yardımcı olursan sevnrm .Lasius bundan büyük olamaz be fotodaki el ile oranlasana
1 ay önce bulmuştum bu aralar uçmuyolar ucanlarda çok nadir. Mevsimi geldiğinde bulursun anca. Saat 3 4 arası uçuyolar genelde.Kral konuyla alakasız bişi sorcam ben Antalya'da yaşiyorum ve messor türune merak saldım şuanda temmuz ayındayız acaba messor bulabilirmiyim yada ucuşlar olurmu temmuzda hobide yeniym sende bı bilgili gibi geldin bana ;p yardımcı olursan sevnrm .
Evet yüksek ihtimalTapinoma SP. Kraliçe
Öncelikle teşekkürler temmuz ayi messorların uçuş dönemidir yani bulursan bu dönemde bulabilirsinKral konuyla alakasız bişi sorcam ben Antalya'da yaşiyorum ve messor türune merak saldım şuanda temmuz ayındayız acaba messor bulabilirmiyim yada ucuşlar olurmu temmuzda hobide yeniym sende bı bilgili gibi geldin bana ;p yardımcı olursan sevnrm .