Tür Nedir, Ayrıca 2 hafta dayanır mı ?

Talha43

Yumurta
Üye
Az önce buldum türü nedir ? Ayrıca plastik bir kapta ölü bir kraliçeyle 2 hafta dayanır mı ? 2 hafta sonra test tüpüne alacağım

20230403_135840.jpg20230403_135432.jpg

Ekli dosyalar

• 20230403_135840.jpg
    20230403_135840.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 7
  • 20230403_135432.jpg
    20230403_135432.jpg
    32.8 KB · Görüntüleme: 10
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Cinsi Messor sp.. Bir pamuğu ıslatıp içeri koyarak karıncanın su ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Yine de test tüpüne geçene kadar daha ufak ve daha az sallanacak bir yerde durması tavsiyemdir. O kaplar çok hafif, en ufak hareketinizde kraliçeyi strese sokar.

DomDomm

Yumurta
Üye
Türünü anlamak bu görüntülerden biraz zor. Böyle geniş bir kapta kendini güvende hissetmeyeceği için strese girebilir ve bu stres belki ölümüne bile yol açabileceğini düşünüyorum, ona uygun bir yaşam alanı değil çünkü. Karıncalar dar tüneller ve koridorlarda yaşamaya alışkınlardır. Özellikle hayatı boyunca odacığından çıkmayan kraliçeler :d. O yüzden en yakın zamanda test tüpüne koymanı öneririm.

Talha43

Yumurta
Üye
Türünü anlamak bu görüntülerden biraz zor. Böyle geniş bir kapta kendini güvende hissetmeyeceği için strese girebilir ve bu stres belki ölümüne bile yol açabileceğini düşünüyorum, ona uygun bir yaşam alanı değil çünkü. Karıncalar dar tüneller ve koridorlarda yaşamaya alışkınlardır. Özellikle hayatı boyunca odacığından çıkmayan kraliçeler :d. O yüzden en yakın zamanda test tüpüne koymanı öneririm.
Peki 2 gün dayanır mı ? Messor a benzettim ayrıca

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cinsi Messor sp.. Bir pamuğu ıslatıp içeri koyarak karıncanın su ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Yine de test tüpüne geçene kadar daha ufak ve daha az sallanacak bir yerde durması tavsiyemdir. O kaplar çok hafif, en ufak hareketinizde kraliçeyi strese sokar.

Çözüm

Talha43

Yumurta
Üye
Hazır messor bulmuşken kaybetmemek adına işi gücü bırakıp bugün kırtasiyelerde test tüpü bakınacağım olmadı geçici çözüm olarak şırınga kullanırım. Messor bulmayı çok istiyordum çünkü canlı yem sürekli temin edemem evde de üretmeye pek müsait değilim o yüzden yavaşta büyüseler sadece tahılla besleyeceğim. Yanlış bilmiyorsam tahıl yeterli oluyor(yavaş olsa da) değil mi ?

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hazır messor bulmuşken kaybetmemek adına işi gücü bırakıp bugün kırtasiyelerde test tüpü bakınacağım olmadı geçici çözüm olarak şırınga kullanırım. Messor bulmayı çok istiyordum çünkü canlı yem sürekli temin edemem evde de üretmeye pek müsait değilim o yüzden yavaşta büyüseler sadece tahılla besleyeceğim. Yanlış bilmiyorsam tahıl yeterli oluyor(yavaş olsa da) değil mi ?
Şırınga bulursanız o size idare eder. Evet tohumdan besin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Daha kraliçe bulursunuz, Messor sp. uçuşları devam ediyor. Hayırlı olsun

Talha43

Yumurta
Üye
Şırınga bulursanız o size idare eder. Evet tohumdan besin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Daha kraliçe bulursunuz, Messor sp. uçuşları devam ediyor. Hayırlı olsun
Deney tüpü bulamadım ama şırıngayla şöyle bir sistem kurdum 2 tanesini birleştirdim. Ayrıca bir sorum olacaktı kuş yemi aldım ama çok küçük gibi gözüküyor sorun olmayacağını düşünüyorum yine de sorayım dedim

Ekli dosyalar

• 20230403_181101.jpg
    20230403_181101.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 8
  • 20230403_175732.jpg
    20230403_175732.jpg
    42.7 KB · Görüntüleme: 8

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tek şırıngayla da yapabilirdiniz, ama artık yapmışsınız zaten. O silikonlar çıkmaz umarım. Tohumların boyutu fark etmez. Koymanıza gerek yok ama şu an. Kraliçe yiyemez onları.

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
evet bugün ankarada büyük bir uçuş oldu, adım attığım yerde; ya ölü ya sağlıklı ya da çiftleşme aşamasında olan prensesler vardı. bir tanesi yolda yürürken suratıma çarptı :D