Nodus kolonisinin ağzında vardı bunlardan ama ben işçi eklemek için sormuştum tek başına çıkarmak zor oliyormuş diyeTürü bilmek bir şeyi değiştirmeyecek aslında. ID keyleri işçiler üzerinden olduğu için şuan net bir tahmin yapamam. Sallamasyon bir tahmin olarak cataglyphis livida diyorum. Türkiye'deki bilinen cata türleri;
Cataglyphis aenescens
Cataglyphis albicans
Cataglyphis bicolor
Cataglyphis bicolor rufiventris
Cataglyphis cursor
Cataglyphis kurdistanica
Cataglyphis laevior
Cataglyphis livida
Cataglyphis lunatica
Cataglyphis nodus
Cataglyphis viaticoides
bu yüzden catalar orta zor cins sayılır hocam. eklediği işçiyi benimsemeyip ölen kraliçeleri olan arkadaşım vardı. biraz riskli.Nodus kolonisinin ağzında vardı bunlardan ama ben işçi eklemek için sormuştum tek başına çıkarmak zor oliyormuş diye
Cataglyphisin çoğu kraliçesi birbirine benziyor, ilk işçiyi beklemeni tavsiye ederim, keyifli hobiler 😊Yeni buldum cataglyphis ama türünü bilmiyorum
Tamam peki işçi çıkmadan işçi takviyesine gerek varmıCataglyphisin çoğu kraliçesi birbirine benziyor, ilk işçiyi beklemeni tavsiye ederim, keyifli hobiler 😊
genelde eklemeyi öneriyorlar. riski göze alıp deneyebilirsiniz. kavgaya tutuşurlarsa bir kürdan ile ayırabilirsinizBunlar daha net fotoğraflar tespit için
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Tamam peki işçi çıkmadan işçi takviyesine gerek varmı
Evet ancak türü belli değil mesela nodus değilse ve ben nodus işçisi eklersem sıkıntı olurgenelde eklemeyi öneriyorlar. riski göze alıp deneyebilirsiniz. kavgaya tutuşurlarsa bir kürdan ile ayırabilirsiniz
Çektiğin fotoğrafları flash la mı çektin? Işıksız çektiğin fotoğrafta nodus gibi çünkü