Tür Bilgisi

CemAydeniz

Yumurta
Üye
Merhaba, yolda yürürken neredeyse messor majorları büyüklüğünde olan bu koloniyi gördüm. Renkleri, oldukça agresif, saldırgan ve hareketli olmaları dikkatimi çekti. Formica Rufa'ya benzettim ama emin olamadım. Tür bilgisi, bakılabilirliği ve uçuş dönemleri ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim. İyi hobiler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-04-07 at 2.10.30 PM (2).jpeg
    WhatsApp Image 2022-04-07 at 2.10.30 PM (2).jpeg
    93.8 KB · Görüntüleme: 54
  • WhatsApp Image 2022-04-07 at 2.10.30 PM (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-04-07 at 2.10.30 PM (1).jpeg
    96.9 KB · Görüntüleme: 51
  • WhatsApp Image 2022-04-07 at 2.10.30 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2022-04-07 at 2.10.30 PM.jpeg
    99.3 KB · Görüntüleme: 51

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Formica sp. Türünü bilemeyiz. Dediğiniz gibi rufa da olabilir başka bir tür de olabilir.
Bakımı zor bir cins eğer yeni başlıyorsanız tavsiye etmem.

Azoreal

Larva
Üye
Biraz araştırdım ilk başta formica truncorum zannettim hatta bi iki fotoğrafla da karşılaştırdım
images (1).jpeg
Fiziksel olarak benzese de renk bakımından formica çok daha kızıl kaçıyodu daha sonra pratensis'in dediği (tanamyrex)camponotus türünü araştırdım
Camponotus_inaequalis_work_sideJGL.jpg
Ve bariz benzerliği detaylı bir görselle görmüş oldum

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Yanlışlıklarla dolu bir araştırma olmuş ama neticeye bakalım biz, en azından sonuç doğru.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tanaemyrmex altcinsinin hangi tür grubuna ait olduğu ile ilgili bir tahminde bulunmak mümkün müdür sence?
Altcinsler de türleri grupladığı için Camponotuslarda fazla tür grubu yok bildiğim kadarıyla ancak tür tahmini yapmak mümkün. Türkiye'deki Camponotusların çoğu türü myrmentoma altcinsinden. Tanaemyrmex altcinsine ait bir işçinin ya da kraliçenin türü sorulduğunda tahmin yapılabilir diye düşünüyorum. Sanctus zaten bu altcinsin ülkemizde en yaygın türü. Abdomen ilk segment sarı ise ve mm olarak uyuyorsa tahmin yapılabilir. Baldacci için de aynı şey geçerli.

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Altcinsler de türleri grupladığı için Camponotuslarda fazla tür grubu yok bildiğim kadarıyla ancak tür tahmini yapmak mümkün. Türkiye'deki Camponotusların çoğu türü myrmentoma altcinsinden. Tanaemyrmex altcinsine ait bir işçinin ya da kraliçenin türü sorulduğunda tahmin yapılabilir diye düşünüyorum. Sanctus zaten bu altcinsin ülkemizde en yaygın türü. Abdomen ilk segment sarı ise ve mm olarak uyuyorsa tahmin yapılabilir. Baldacci için de aynı şey geçerli.
Emery (1925) divided Tanaemyrmex into 12 species groups––four from the New World, and eight from the Old World––plus a number of "anonymous" (unnamed) groups of uncertain affinity. Below are his diagnoses of these groups, all based on workers. Information and links to any contemporary studies of these group are given after Emery's diagnoses.

Antwiki'den. Türkiye'de bulunan C. sanctus ve C. fellah tarzında bir habitusa sahip olan Tanaemyrmex spp. tek bir tür grubuna mı dahil diye merak ettim.