Teşekkür ediyorum, o halde eklemediğim bir detayı ekleyerek seçenekleri azaltacağım çünkü eksik yazmışım. Tanaemyrmex altcinsinde belirlemek mümkün müdür? Tapinomaların sadece işçi fotoğrafları mevcut ne yazık ki.Camponotusların kayıtlı çok fazla türü mevcut ve tür gruplarının içerisindeki türlerin morfolojileri birbirlerine çok yakın. Farklar çok küçük detaylara dayanıyor. Mesela C. Kiesenwetteri gruptaki türlere bakarsanız tespit yapmanın ne kadar zor olduğunu görebilirsiniz. Tapinomalarda ise işçilerin ve kraliçenin yakın çekim görselleriyle mümkün olabileceğini düşünüyorum çünkü çok az tür kayıtlı.
Bazı morfolojik olarak diğer türlerden farklı ve ayırt edilmesi kolay türler var. C. Baldacci buna örnek olarak verilebilir fakat bir de C. Sanctus, C. Fellah, C. Thoracicus, C. Samius, C. Oertzeni gibi birbirlerine çok yakın türler de var. Açıkçası bu morfolojileri yakın türler arasından tür tespiti ben yapamam, yapabilecek biri olduğunu da sanmıyorum. En iyi ihtimalle tahmin yapılır.Tanaemyrmex altcinsinde belirlemek mümkün müdür? Tapinomaların sadece işçi fotoğrafları mevcut ne yazık ki.