Tür belirleme

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Selamlar, Camponotus ve Tapinomalarda ülkemiz içindeki türlerden belirleme yapmak normal fotoğraflarla mümkün müdür acaba?

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Camponotusların kayıtlı çok fazla türü mevcut ve tür gruplarının içerisindeki türlerin morfolojileri birbirlerine çok yakın. Farklar çok küçük detaylara dayanıyor. Mesela C. Kiesenwetteri gruptaki türlere bakarsanız tespit yapmanın ne kadar zor olduğunu görebilirsiniz. Tapinomalarda ise işçilerin ve kraliçenin yakın çekim görselleriyle mümkün olabileceğini düşünüyorum çünkü çok az tür kayıtlı.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Camponotusların kayıtlı çok fazla türü mevcut ve tür gruplarının içerisindeki türlerin morfolojileri birbirlerine çok yakın. Farklar çok küçük detaylara dayanıyor. Mesela C. Kiesenwetteri gruptaki türlere bakarsanız tespit yapmanın ne kadar zor olduğunu görebilirsiniz. Tapinomalarda ise işçilerin ve kraliçenin yakın çekim görselleriyle mümkün olabileceğini düşünüyorum çünkü çok az tür kayıtlı.
Teşekkür ediyorum, o halde eklemediğim bir detayı ekleyerek seçenekleri azaltacağım çünkü eksik yazmışım. Tanaemyrmex altcinsinde belirlemek mümkün müdür? Tapinomaların sadece işçi fotoğrafları mevcut ne yazık ki.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tapinoma günlüğü tutuyorum bende yumurtlamaya başladı.Başka forumlarda da günlük tutanlar vardır ordan kraliçe işçi ayırt edebilirsin veya foruma atarak yardım alabilirsin.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tanaemyrmex altcinsinde belirlemek mümkün müdür? Tapinomaların sadece işçi fotoğrafları mevcut ne yazık ki.
Bazı morfolojik olarak diğer türlerden farklı ve ayırt edilmesi kolay türler var. C. Baldacci buna örnek olarak verilebilir fakat bir de C. Sanctus, C. Fellah, C. Thoracicus, C. Samius, C. Oertzeni gibi birbirlerine çok yakın türler de var. Açıkçası bu morfolojileri yakın türler arasından tür tespiti ben yapamam, yapabilecek biri olduğunu da sanmıyorum. En iyi ihtimalle tahmin yapılır.