Tüpün içini şekerli su bastı

RavenCarrion

Larva
Üye
Merhabalar, Lasius türü kolonim var. İşçileri çıkalı 1 gün oldu, 6 işçi var. Şırıngayla şekerli su damlatırken arkadaş şakasına maruz kaldığımdan dolayı tüpe bildiğin şekerli su basmış oldum. 1 işçi kaybım var. Kraliçeyi çıkarıp tüpün içini cımbıza pamuk tutturarak temizledim, bayağı temizlendi ama yumurtalara temas eden kısımları temizleyemedim. Yardımcı olur musunuz, nasıl daha iyi temizlerim veya ne yapmam gerek? Şu an elimde yedek bir tüp yok, ancak yarın temin edebilirim.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kraliçe sağlıklıysa kraliçe işçileri ve yumurtaları, işçiler de kraliçeyi yalayarak yemizler ve sorun çözülür.

RavenCarrion

Larva
Üye
Kraliçe sağlıklıysa kraliçe işçileri ve yumurtaları, işçiler de kraliçeyi yalayarak yemizler ve sorun çözülür.
Büyütülecek bir sorun değil di mi çünkü büyük bir bölümünü pamukla sildim. Kraliçe sağlıklı ve düşündüğümün aksine işçi kaybı olmamış. En son kontrol ettiğimde kraliçe bir işçiyi besliyordu. Tüp transferi yapmam gerekir mi?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Büyütülecek bir sorun değil di mi çünkü büyük bir bölümünü pamukla sildim. Kraliçe sağlıklı ve düşündüğümün aksine işçi kaybı olmamış. En son kontrol ettiğimde kraliçe bir işçiyi besliyordu. Tüp transferi yapmam gerekir mi?
Transfer etmeniz sağlıklı olur şekerli donarsa tüp içinde hareket edemezler eğer çok fazla şekerli olmadıysa ısalk kulak pamuğu ile şeker kalıntılarını temizleyin.