Tüpüme fazla su taştı

matildaeliz

Yumurta
Üye
Şırınga içerisinde su azaldığı için su enjeksiyonu yaparken pamuktan su taştı ve yumurtalara geldi. Kulak pamuğuyla fazla suyu çekmeye çalıştım içeriden. Sizce ne yapmam gerekiyor şu noktada? Kraliçe Baya stres oldu çünkü ve yumurtalar dağıldı

YalnızGaripAdam

Larva
Üye
Şırınga içerisinde su azaldığı için su enjeksiyonu yaparken pamuktan su taştı ve yumurtalara geldi. Kulak pamuğuyla fazla suyu çekmeye çalıştım içeriden. Sizce ne yapmam gerekiyor şu noktada? Kraliçe Baya stres oldu çünkü, biraz gözlemledim kraleçi yumurtaları taşıyor.
Yeni tüpe manuel transfer yap.

waynhen

Media
Yardımsever
Üye
Kraliçeyi hemen başka bi tüpe alın.Sonrasında da yumurtaları narin narin davranarak almaya çalışın.Yumurtalar umarım ölmez ama hiç değilse kraliçe yaşasın.Ve bir daha da öyle bi şekilde su eklemesi yapmaya çalışmayın.Her zaman öyle bi su eklemedir veya başka bi şekilde tüpe yapacağınız müdahalelerde karıncaları aktarın başka bi yere.

matildaeliz

Yumurta
Üye
Küçük şırınganın içindeydi aklımda su biterse silikonladığım yerden su enjeksiyonu yaparım diye düşündüm. fakat işler her zaman istenildiği gibi gitmedi :((

Ayberkfb

Larva
Üye
Kulak pamuğuyla kalan larvaları alın ama narin olun, patlamasınlar. Tüp yoksa şırınga, o da yoksa küçük lokum kabı gibi bir şeye alın.

waynhen

Media
Yardımsever
Üye
Küçük şırınganın içindeydi aklımda su biterse silikonladığım yerden su enjeksiyonu yaparım diye düşündüm. fakat işler her zaman istenildiği gibi gitmedi :((
Anlıyorum tabi ki yaşanabilir böyle şeyler.Ben size kızdığım için değil canlıya üzüldüğüm için söylüyorum yanlış anlamayın.

matildaeliz

Yumurta
Üye
Anlıyorum tabi ki yaşanabilir böyle şeyler.Ben size kızdığım için değil canlıya üzüldüğüm için söylüyorum yanlış anlamayın.
İçerideki suyu çektim, kulak pamuğu ile içeride su kalmadı yumurtaların üzerinde ve kraliçede. Kraliçe şuan yumurtaları alıyor bir yere topladı.

Ayberkfb

Larva
Üye
Benim de başıma geldi, hatta 7-8 dakika önce bu konu hakkında uyarı yapmıştım. Keşke yapmadan önce araştırsaydın.

waynhen

Media
Yardımsever
Üye
İçerideki suyu çektim, kulak pamuğu ile içeride su kalmadı yumurtaların üzerinde ve kraliçede. Kraliçe şuan yumurtaları alıyor bir yere topladı.
Tamamdır bu güzel olmuş.Tüpe eğim ver yani sulu pamuk tarafı aşağıda kalsın o şekilde dursun bi süre sonrasında başka yere transfer edersen daha iyi olur.

Benim de başıma geldi, hatta 7-8 dakika önce bu konu hakkında uyarı yapmıştım. Keşke yapmadan önce araştırsaydın.
Daha fazla arkadaşın üstüne gitmeye gerek yok zaten hatasının farkında şu anda çözüm odaklı şeyler yazmamız daha iyi olacak.

matildaeliz

Yumurta
Üye
Pamuk neden taşırdı anlamadım, canım sıkıldı

Tamamdır bu güzel olmuş.Tüpe eğim ver yani sulu pamuk tarafı aşağıda kalsın o şekilde dursun bi süre sonrasında başka yere transfer edersen daha iyi olur.

Daha fazla arkadaşın üstüne gitmeye gerek yok çözüm odaklı şeyler yazmanız daha iyi olacak.
Kraliçenin yumurtaları toplaması iyi bir şey mi? ama yine pamuğun dibine topladı ve boğulup boğulmadıklarını nasıl anlarım yumurtaların

waynhen

Media
Yardımsever
Üye
Siz suyu basınca büyük ihtimalle basınç olmuştur bide pamuk yoğun değilse patlaması normal.

Kraliçenin yumurtaları toplaması iyi bir şey mi? ama yine pamuğun dibine topladı ve boğulup boğulmadıklarını nasıl anlarım yumurtaların
Tabii ki kraliçe temizlemeye çalışıyor ondan toplamıştır.Yumurta evresindeyse sudan pek bişey olmaz diye biliyorum.Larva olunca sıkıntı oluyor galiba.Siz şu anlık zaten fazla suyu çekmişsiniz dediğim gibi tüpe eğim verin o şekilde kalsın.Sonrasında ama başka yere mutlaka transfer edin ne olur ne olmaz belki su gelebilir tüpü normal pozisyona alınca.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Boşu boşuna canını sıkma endişelenme güzel arkadaşım. Suyun kısa vade de yumurtalara bir zararı olmaz. Dert edilecek bir şey yok.

matildaeliz

Yumurta
Üye
Siz suyu basınca büyük ihtimalle basınç olmuştur bide pamuk yoğun değilse patlaması normal.

Tabii ki kraliçe temizlemeye çalışıyor ondan toplamıştır.Yumurta evresindeyse sudan pek bişey olmaz diye biliyorum.Larva olunca sıkıntı oluyor galiba.
yumurta şuan küçücük toz kadarlar yumurtlayalı 2 3 gün oldu

Ayberkfb

Larva
Üye

Daha fazla arkadaşın üstüne gitmeye gerek yok zaten hatasının farkında şu anda çözüm odaklı şeyler yazmamız daha iyi olacak.
"Yok, kesinlikle o amaçla yazmadım. Ben de zamanında aynı hatayı yaptım; nasıl telaş ettiğini tahmin edebiliyorum. Sadece bir dahaki sefere bu tarz durumlarda danışması için yazdım. Yanlış anlaşıldıysam affola.

matildaeliz

Yumurta
Üye
Hiçbirinizinkini ters algılamadım merak etmeyim. Sadece biraz stress oldum, malum bunlar da can. Yardımcı olmak istediğinizi biliyorum 🖖. Şimdi ise gözlem yapacağım ekstra durumda bilgilendirirm.
"Yok, kesinlikle o amaçla yazmadım. Ben de zamanında aynı hatayı yaptım; nasıl telaş ettiğini tahmin edebiliyorum. Sadece bir dahaki sefere bu tarz durumlarda danışması için yazdım. Yanlış anlaşıldıysam affola.

Ayberkfb

Larva
Üye
Hiçbirinizinkini ters algılamadım merak etmeyim. Sadece biraz stress oldum, malum bunlar da can. Yardımcı olmak istediğinizi biliyorum 🖖. Şimdi ise gözlem yapacağım ekstra durumda bilgilendirirm.
Merak ettiğin şeyler olursa DM atabilirsin. ☺️

matildaeliz

Yumurta
Üye
Ertesi sabah itibariyle kraliçe, yumurtaları iki farklı top şeklinde toplamış ve pamuğa yakın şekilde istiflemiş ve sakin.